EGMOND AAN ZEE/ HEILOO Halverwege zag het er rooskleurig uit voor White Stones. In de tweede helft wist FC Eindhoven de schade te repareren waardoor de Egmonders alsnog onderuit gingen. Eerstedivisionist HZV/Het Vennewater ging eveneens onderuit.

White Stones – FC Eindhoven 3-5
Op papier leek het voor White Stones een moeilijke opgave te worden om punten af te snoepen van koploper FC Eindhoven. Voor rust leek er echter een stunt in te zitten. ‘We hebben onwijs goed gespeeld’, aldus Rogier Bunink.

Via Jesper de Vré en Mitchell Zwart ging White Stones na zes minuten al met 2-0 aan de leiding. De Eindhovenaren deden acht minuten later wat terug, maar Geert Bruin scoorde nog voor rust de 3-1. ‘Vlak na rust hadden we de 4-1 kunnen en moeten maken. In plaats daarvan viel heel lullig de 3-2’, vervolgde de oefenmeester.

Na de 3-2 kreeg White Stones het lastig. ‘Zij gingen heel erg drukken. We hielden heel lang stand.’ Toch wisten de gasten op 3-5 te komen en zo de zege te pakken. ‘Echt doodzonde.’

HZV/Het Vennewater – HV Veerhuys 2-6
Met een verdedigende tactiek probeerde HZV/Het Vennewater stand te houden tegen HV Veerhuys. ‘Zij hadden een paar leuke spelers waarvan wij wisten dat zij niet snel waren met de omschakeling. Daar konden wij gebruik van maken door te counteren’, aldus Olcay Kocyigit. ‘In de eerste helft hadden wij meer kansen, echter door een lullig misverstand kwamen we 1-0 achter.’

Na rust liep Veerhuys uit naar 0-3 en gingen de koppies bij de thuisploeg omlaag. Bij een 0-5 achterstand kreeg mijn captain Stan de Boer rood’, vervolgde de coach. In ondertal scoorde Bram de Boer de 5-1, kreeg Veerhuys rood en maakte Skip Biesterveld de 2-5. De gastheer kreeg in het restant tweemaal een tien meter trap, maar deze werden gemist. De gasten bepaalden de eindstand daarna op 2-6.