EGMOND/HEILOO – Na de zeperd in Volendam ging White Stones afgelopen vrijdagavond opnieuw onderuit. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloor het van Futsal Apeldoorn. Een divisie lager toonde HZV/Het Vennewater veerkracht.

White Stones – Futsal Apeldoorn 1-3
Nadat de eerste paar minuten van beide teams een beetje slordig waren kwamen beide teams er beter in. ‘We gaven beiden hoog druk waardoor het snel op en neer ging’, zei Jesper de Vré na afloop. Het was Apeldoorn dat de score opende. ‘Daarna werden wij beter en gaven nog hoger en feller druk waardoor we veel kansen kregen.’ Via een benutte vrije trap van De Vré kwam White Stones nog voor rust op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam White Stones er goed uit en zag een afstandsschot op de paal belanden. Tien minuten na rust kreeg Jesper de Vré rood. Ook coach Rogier Bunink ontving een rode kaart. ‘Daarna kregen we twee doelpunten om de oren en toen was het eigenlijk klaar. Wij hadden minimaal een gelijkspel verdiend, het zat ook niet mee. We kregen een onterechte rode kaart en hebben vier keer op de paal geschoten.’

HZV/Het Vennewater – Leekster Eagles 5-4
Nadat HZV/Het Vennewater vorige week in de absolute slotfase een 2-1 nederlaag incasseerde tegen het tweede elftal van FC Marlène wist het afgelopen vrijdagavond de eerste punten van het seizoen te pakken. Tegen Leekster Eagles toonde het veerkracht en sleepte zo de zege binnen.

In eigen huis kwam de ploeg uit Heiloo immers op een 0-3 achterstand. Dankzij Lars de Vré (2x), Hidde Postma, Ozair Dahi en Stan de Boer trok Vennewater de zege alsnog naar zich toe. Door de overwinning klom de ploeg van trainer/coach Ronny Backer naar de zesde plaats op de ranglijst. Komende woensdag speelt de ploeg voor de KNVB Beker thuis tegen Eredivisionist ASV Lebo.