APELDOORN/LEEK In de Eredivisie heeft White Stones niet kunnen stunten. De ploeg ging onderuit bij Futsal Apeldoorn. Ook HZV/Het Vennewater leed een nederlaag, maar dit kan nog een staartje krijgen.

Futsal Apeldoorn – White Stones 6-2
‘Normaal spelen we in uitwedstrijden niet heel goed, nu vond ik dat wel meevallen’, zei Raymond de Waard. Ondanks de 6-2 nederlaag tegen Futsal Apeldoorn leed, was White Stones niet ontevreden. ‘We stonden verdedigend vrij aardig, maar je ziet dat Apeldoorn een niveautje hoger is dan ons. Zij trainen vier keer per week en dat merk je in het veld qua patronen en looplijnen’, vervolgde De Waard.

De Waard zag vanaf de tribune hoe zijn teamgenoten nog aardig tegenstand boden. Ook Jeffrey Klijbroek was niet van de partij. ‘Met een compleet White Stones had je het ook moeilijk gehad. Een punt zou mooi zijn, maar onze prioriteit ligt hier niet.’ De nederlaag was ook zeker geen schande. Via Luc Schuffelen en Tim Emmerik deed het ook tweemaal iets terug.

Het vizier van White Stones kan nu op 2 februari, als de ploeg op bezoek gaat bij hekkensluiter Zeemacht. Dan is het doel duidelijk. De Waard: ‘Dan moeten we punten pakken.’

Leekster Eagles – HZV/Het Vennewater 6-4
Met de 5-4 overwinning in de eerste seizoenshelft in het achterhoofd wist HZV/Het Vennewater dat het kansen had op bezoek bij Leekster Eagles. Met een handbalverdediging wachtte de ploeg op fouten van de tegenstander om dan via de counter toe te slaan.

Halverwege de eerste helft wist de ploeg uit Heiloo toe te slaan. Daniel Ben Ami wist de score te openen. Na een rode kaart (hands) voor de thuisploeg kreeg HZV/Het Vennewater in overtal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Ook de tien meter trap vlak voor rust leverde geen tweede treffer op. Toch kwam de ploeg van trainer/coach Olcay Kocyigit na de pauze via Jelle Stam op 0-2. ‘Toen had ik een goed gevoel. Daarna werd er door hun druk gezet en kwamen ze op 3-2’, zei de coach die Tim Taylor de de 3-3 zag maken.

Na een blessure van de scheidsrechter en een onderbreking van tien minuten gingen beide teams verder. ‘Een speler van Leekster Eagles duwde en trok, Skip Biesterveld gaf een duwtje terug en beide spelers kregen rood’, omschreef Kocyigit de situatie die bij hem veel frustratie opleverde. In de absolute slotfase kreeg een speler zijn tweede gele kaart, maar de arbiters gaven geen rood. ‘Na de wedstrijd kwam de rapporteur en na overleg gaven ze hun fout toe. Daar heb ik niks aan. Wij gaan protest indienen, wij willen die twee minuten uitspelen.’