EGMOND AAN ZEE – Terugkomen van een 0-2 achterstand en na rust zelfs de voorsprong pakken. White Stones liet zien over veerkracht te beschikken. De kansen erna werden echter niet benut. De gasten wisten nog wel te scoren en zo voor een puntendeling te zorgen, 3-3.

‘Als je 3-2 voor kom mag je het niet meer weggeven. We hebben punten verloren’, stelde Tim Emmerik na afloop. De aanvoerder was na afloop teleurgesteld. White Stones had voldoende kansen om het duel na rust in hun voordeel te beslissen, maar het liet na om ZVV Eindhoven pijn te doen. ‘We hadden pech en we moesten het eerder afmaken.’

Belangrijk duel
Het ‘zes punten duel’ was een belangrijke voor beide ploegen. White Stones kon bij een overwinning verder afstand nemen van de gevarenzone, terwijl de gasten uit Eindhoven in punten gelijk kon komen met de Egmonders. Halverwege de eerste helft had ZVV Eindhoven de beste papieren om als winnaar uit de strijd te komen. Via Ieljas Achenteh (schot in de hoek) en Bilal Achenteh (rebound) ging het immers met 0-2 aan de leiding. ‘We gaven het zelf weg met simpele ballen door het midden’, aldus Emmerik.

White Stones liet het er niet bij zitten en wist zich nog voor rust terug te knokken in de wedstrijd. Een hard schot van Raymond de Waard betekende de 1-2, waarna Jesper de Vré met een rake tien meter trap voor de gelijkmaker zorgde.

Kansen
Voor rust was het moeilijk om een betere ploeg aan te wijzen. Hoe anders was dat in de tweede helft. Via onder meer Geert Bruin, Raymond de Waard en Luc Schuffelen kreeg White Stones de nodige kansen, maar wist deze onvoldoende te benutten. Twee minuten na rust lukte het Bruin wel. Na een mooie combinatie met De Waard kon de bal van dichtbij worden binnen getikt. ‘We kwamen terecht terug en heb je ze waar je ze hebben wilt’, vervolgde Emmerik. ‘Dan maken we een fout en daarom staan we op deze plaats op de ranglijst.’ Zowel Schuffelen als Bruin slaagden er niet in om de Eindhovense doelman te passeren, waarna ZVV Eindhoven in de omschakeling dodelijk waren en via Bilal Achenteh op 3-3 kwamen.

In een enerverende en hectische slotfase gebeurde genoeg. De Waard haalde de bal van de lijn, Schuffelen zag zijn inzet elf seconden voor tijd net naast de verkeerde kant van de paal gaan en tussendoor kreeg Ieljas Achenteh na een overtreding op De Vré zijn tweede gele kaart. De speler spuugde vervolgens tijdens zijn weg naar de kleedkamers richting De Vré. In het restant kwamen beide teams dus niet meer tot scoren. Een winnaar kwam er niet.

White Stones – ZVV Eindhoven 3-3 (2-2)
0-1 Ieljas Achenteh
0-2 Bilal Achenteh
1-2 Raymond de Waard
2-2 Jesper de Vré
3-2 Geert Bruin
3-3 Bilal Achenteh