EGMOND AAN ZEE/URK – White Stones heeft afgelopen vrijdagavond goede zaken gedaan. In de Eredivisie boekte de ploeg een ruime overwinning en sloeg zo een gaatje met de onderste ploegen. HZV/Het Vennewater ging onderuit bij ZVV Urk.

White Stones – Tigers Roermond 6-1
Tegen middenmoter Tigers Roermond deed White Stones goede zaken. De Egmonders wisten met 6-1 te zegevieren. White Stones begon scherp en had veel balbezit. Tigers Roermond speelde veel op de counter en hun keeper was met name met uitgooien gevaarlijk.

Na over en weer kansen kwamen de Egmonders op 1-0 door een goede actie van Jesper de Vré die bij die tweede paal de meegelopen Daan groot vond, die de bal binnen schoot. Vlak voor rust werden er twee grote kansen gemist, waarna de bezoekers na rust door miscommunicatie bij de thuisploeg de gelijkmaker maakte. ‘We bleven aandringen na de 1-1 en na een goede sliding van De Vré werd een tegenaanval ingeluid. Raymond de Waard kwam vrij op de zijkant en schoot goed in hij hun uitblinkende keeper’, aldus Tim Emmerik. Via De Vré en Geert Bruin kwam de score op 4-1.

Zeven minuten voor tijd ging Roermond met een meevoetballende keeper spelen, maar wist geen kans te creëren doordat White Stones het tactisch goed had staan. ‘De 5-1 van De Vré was misschien wel de mooiste treffer. Uit de kluts ging de bal de lucht in. Een volley met links van de middellijn die direct in het dak ging bracht het publiek op de banken’, vervolgde Emmerik. Mitchell Zwart scoorde de 6-1. ‘Al met al een zeer terechte overwinning in deze belangrijke wedstrijd.’

Volgend weekend speelt de ploeg van Rogier Bunink op bezoek bij Feyenoord Futsal.

ZVV Urk – HZV/Het Vennewater 5-2
Op bezoek bij ZVV Urk stond HZV/Het Vennewater na het vertrek van Ronny Backer voor het eerst onder leiding van Olcay Kocyigit, die als assistent-coach al bij de ploeg betrokken was. In de eerste wedstrijd onder zijn leiding werd er verloren.

Door het vertrek van Backer was de voorbereiding niet optimaal. ‘We hebben een goede band met Ronny. Na de mededeling gaven spelers aan ook aan te willen stoppen. Aan mij de taak om ze te behouden’, zei Kocyigit. ‘Ik liet ze rusten en afgelopen dinsdag heb ik één op één met de spelers gesproken. Ik heb ze kunnen overtuigen om te blijven. Het is belangrijk om als club en als team samen te blijven.’

Afgelopen vrijdag reisde de ploeg uit Heiloo met negen man af naar Urk. ‘Het is niet het makkelijkste duel. Zij zijn erg fysiek. Vooraf heb ik aangegeven in te zakken en hun het spel laten maken’, vervolgde de oefenmeester. Via Hidde Postma kwam Vennewater op 0-1. In het vervolg van de eerste helft scoorde Urk tweemaal, terwijl Max Eshuis ook tot scoren kwam. Na rust viel de 3-2 en nog geen minuut later de 4-2. Uiteindelijk scoorde de gastheer op de 5-2. ‘Daarna speelden we volle druk, maar maakten we geen doelpunten.’