REGIO – Zowel White Stones (Eredivisie) als HZV/Het Vennewater (Eerste Divisie) hielden afgelopen vrijdagavond een punt onder aan hun competitieduel. Voor de Egmondse ploeg betekende het dat het van de hatelijke nul af is.

ZVV Eindhoven – White Stones 4-4
‘Wat een pracht wedstrijd. Volle bak van beide kanten en kansen voor beide teams’, blikte Rogier Bunink terug op het uitduel dat White Stones speelde tegen ZVV Eindhoven. Na de bal op eigen helft te hebben onderschept soleerde Jeffrey Klijbroek naar de 0-1. Na een rode kaart voor Geert Bruin konden de Eindhovenaren de score gelijk trekken. ‘Vlak voor rust twee geweldige doelpunten van Mitchell Zwart en Jelle Schut. Dat bracht ons op een mooie en terechte 1-3 voorsprong.’ vervolgde de oefenmeester.

Na rust was Eindhoven sterker en scoorde uit een counter 2-3. Dankzij een schitterend schot van Raymond de Waard werd het verschil weer op twee gebracht. Toch kon de thuisploeg de stand gelijk trekken. ‘Doodzonde’, stelde Bunink. ‘Ik heb na afloop mijn spelers een groot compliment gemaakt, want we hebben geweldig gespeeld.’

HZV/Het Vennewater – Scagha’66 7-7
Tegen Scagha’66 wist HZV/Het Vennewater een punt te pakken. In eigen huis werd het een doelpuntenfestijn. Namens de gastheer troffen Stan de Boer (4), Lars de Vré (2) en Melle Kruit doel. ‘Onze doelpunten waren goed uitgespeeld en hun keeper was erg sterk’, aldus Ronny Backer. ‘Wij toonden heel veel veekracht.’

Na een 2-0 voorsprong deed de opponent uit Schagen iets terug. Toen Vennewater op 3-1 kwam bogen de bezoekers de score om. Uiteindelijk deelden beide teams de punten.