EGMOND AAN ZEE/ ASSEN In eigen huis boekte White Stones afgelopen vrijdagavond de eerste competitiezege van het seizoen. In Assen kwam HZV/Het Vennewater op een soevereine voorsprong, maar verloor het uiteindelijk wel.

White Stones – Zeemacht 3-2
In eigen huis trof White Stones met Zeemacht de andere promovendus. Beide ploegen troffen elkaar in het verleden veelvuldig. ‘We hebben het altijd lastig tegen zeemacht. Normaal geven wij vol druk, maar we besloten nu om wat meer in te zakken en Zeemacht het spel te laten maken. Deze tactiek pakte zeer goed uit.’ zei Jesper de Vré na afloop.

Na een mooie actie van Raymond de Waard schoot Mitchel Zwart de bal hard binnen. Zeemacht zakte ook ver in waardoor het een tactisch schaakspel werd. Na een schot van Daan Groot kon Mike Twisk de rebound binnenkoppen waardoor de Egmonders op een 2-0 voorsprong kwamen. Vlak voor rust schoot David Albert de bal van ver in het doel en tekende zo voor de aansluitingstreffer. ‘We kwamen de rust zeer goed uit. We bleven goed combineren’, aldus De Vré die verantwoordelijk was voor de 3-1. Door een doelpunt van de Helderse doelman Sander Rietveld kwamen de bezoekers vlak voor tijd terug tot 3-2. ‘Daarna was er geen gevaar meer voor ons. Het was een terechte overwinning.’

LTC – HZV/Het Vennewater 5-4
‘Heel jammer, maar het had niet gehoeven’, zei Ronny Backer na afloop van de uitwedstrijd tegen LTC. Die wedstrijd werd met 5-4 verloren waardoor HZV/Het Vennewater puntloos terugkeerde naar Heiloo. Een kwartier voor tijd ging het soeverein met 0-3 aan de leiding. ‘Er was dramatische arbitrage die maar één kant op floten. We kregen zes, zeven gele kaarten. Ook voor wisselspelers.’

In een mindere fase van zo’n zeven minuten vocht LTC zich terug en kwam het op een 4-3 voorsprong. ‘Na de 4-4 kwam de gastheer opnieuw op voorsprong. ‘Wij scoorden in de laatste seconde de 5-5, maar de scheidsrechter keurde hem af omdat de keeper zou zijn aangevallen. Dus in plaats van één werden het nul punten. Heel zuur.’

Namens HZV/Het Vennewater scoorden Bram de Boer, Stan de Boer en tweemaal Lars de Vré.