ALKMAAR - Van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus houdt TPC Daalmeer haar allereerste Alkmaars Open Padeltoernooi. Dit Nederlandse Padelbond (NPB) toernooi is open voor beginners, gevorderden en wedstrijdspelers. Bijna de volledige top 20 van de Nationale ranglijst zal hier aan deelnemen en tevens zullen enkele internationale spelers hun opwachting maken. Wethouder Dijkman zal donderdagavond tussen 18.00-18.30 het prestigieuze toernooi openen door de 1e bal te slaan.

Eric de Lange, voorzitter van TPC Daalmeer: "Nadat wij eind vorig jaar de padelsport hebben geïntroduceerd, heeft deze sport ook in Alkmaar en omgeving snel aan populariteit gewonnen. Met het Alkmaars Open willen wij ons verder onderscheiden en we zijn dan ook bijzonder blij met de deelname van topteams uit de Nederlandse en Belgische padelcompetitie en spelers uit internationale toernooien. Zo zullen onder andere de huidige nummer één in Nederland Bram Meijer, de huidige nummer 2 Peter Bruijsten en het team Bombas met Uriël Maarsen (3e) en Miquel Verhagen (6e) deelnemen. Wij denken dat we met dit spelersveld de toeschouwers nog meer kunnen enthousiasmeren voor de padelsport.”

De padelsport is in Nederland bezig aan een enorme opmars en telt nu meer dan 10.000 spelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt door duo's gespeeld op een veld van 10 x 20 meter. Tijdens het spel worden, net als met squash, de wanden gebruikt. Snelheid en kracht zijn dus van minder belang. De puntentelling is als die van tennis en vaak wordt een 'best of three' gespeeld.

De wedstrijden in de verschillende categorieën beginnen op donderdag en vrijdag om 18.00 uur en in het weekend om 9 uur. De wedstrijdspelers zullen zaterdag en zondag hun opwachting maken. Meer informatie op de website van TC Daalmeer