HEILOO - Afgelopen zondag werd de Hold Your Lane Challenge georganiseerd. Deze challenge werd georganiseerd door Bizz-Sports en gehouden op het terrein van ARV Illion in Zoetermeer. Mark Roosien en Owen Westerhout tekenden daar voor hun beste tijd van het seizoen.

Beide mannen kwamen uit op de 400 meter. Twee weken terug tijdens een testwedstrijd werden er al snelle tijden genoteerd, maar de verwachting was dat het in een serieuzere setting ook serieus harder zou gaan.

De Alkmaarse Roosien mocht aantreden in serie vier. Hier kwam de voornaamste concurrentie van Joeri Slagter van TDR. Het werd een spannende wedstrijd, waar Slagter aan het langste eind trok. Roosien kon tevreden terugkijken want hij finishte in 50.42 wat 0.85 sneller dan twee weken terug was.

In de laatste serie was het de Castricumse Westerhout die het opnam tegen Bram Andriessen, eveneens TDR-atleet en oud Nederlands kampioen op verschillende mila-onderdelen. Westerhout liet er met een 49,97 geen gras over groeien en wist de serie te winnen.