CASTRICUM - Op Sportpark Noord End hebben FC Castricum en Jong Holland het publiek zaterdag niet weten te boeien. In een zeer matige wedstrijd bleken de kansen schaars. Het duel tussen de hekkensluiter en de middenmoter eindigde dan ook zoals men was begonnen (0-0).

Trainer/coach Phuong Nguyen van Jong Holland was na afloop het minst tevreden met de uitslag: ,,Het was van onze kant ook niet best, maar als er dan één ploeg verdiende te winnen dan waren wij het wel gezien de twee, drie 100% kansen die we kregen". De oefenmeester doelde daarmee met name op twee inzetten van zijn aanvaller Jari van der Meer. Vroeg in de eerste helft kon hij na een bal op de lat de rebound vrij inkoppen, maar lag keeper Danny Burger in de weg. Zes minuten voor het eind van de wedstrijd dook Van der Meer nog eens vrij op voor het doel van de Castricummers, maar kwam hij niet goed uit en mikte naast. Hiermee waren gelijk de belangrijkste wapenfeiten van de gehele wedstrijd genoemd, want wat beide ploegen tussendoor lieten zien was allerminst noemenswaardig. Er was weliswaar veel strijd, maar in balbezit bleken beide ploegen te slordig.

Trainer Jort van der Meulen van de thuisploeg had uiteraard ook liever gewonnen, maar erkende dat het er niet in zat: ,,Aanvallend hebben wij niets gebracht , en we staan op een positie dat we eigenlijk wedstrijden moeten winnen" Het feit dat zijn ploeg geen tegengoals kreeg stemde hem wel tevreden. ,,We pakken voor de tweede week op rij een punt, en voor het eerst houden we de nul en dat is toch wel goed voor het moraal. We kregen talloze corners en vrije trappen tegen, en die dode spelmomenten doen ons vaak de das om dit seizoen. Blij dat ons dat nu een keer niet gebeurt".

Met het gelijke spel is de achterstand op Amstelveen/Heemraad en HBOK acht punten. Laatstgenoemde ploeg is volgende week de tegenstander van FC Castricum. Jong Holland, met een zevende plaats keurig in de middenmoot ontvangt dan in eigen huis DVVA.ZATERDAG 2e KLASSE A

FC Castricum - Jong Holland (0-0)

Opstelling FC Castricum: Danny Burger, Jeroen Bakker, Roy van Soest, Stef Zeilstra, Ramon Miccoli, Bart Settels, Sebastiaan Weber, Menno Bruijsters, Carlo Vrijburg (78. Martijn van Duivenvoorde), Maarten van Duivenvoorde (88. Bart Kornblum), Max Lodewijks.


Opstelling Jong Holland: Kevin Vanblarcum, Siem van der Sluijs, Thijs Vos, Chelbi Boujenoui, Rik Wijnker, Dianto Kuiper, Bas Blankendaal, Jay Haanraads, Alpay Alarslan, Mark Hondius, Jari van der Meer.

Kijk hier voor de foto's.