EGMOND - Egmondia moet al vroeg in het seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie. Willem Zeijlmans, die in augustus startte aan een periode die minimaal 2 jaar had moeten duren, heeft zijn contract ingeleverd. Een beslissing die beide partijen zwaar valt.


Zeijlmans, gepokt en gemazeld als trainer, was aan zijn klus begonnen met de opdracht van het bestuur om meer structuur en discipline in de selectie te brengen. In korte tijd echter is Zeijlmans tot de conclusie gekomen dat een klein deel van de selectie daar veel moeite mee heeft.

Zeijlmans: “Ik hecht aan een positieve houding en een normaal gedrag van selectiespelers. Als dat er niet na 8 weken is, komt dat ook niet na 4 maanden. Ik vind het oprecht spijtig voor het overgrote deel van de spelers, maar doe daarin geen concessies.”.

Onder het mom van ‘Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’, heeft Zeijlmans, met pijn in zijn hart, besloten per direct te stoppen. Dit besluit valt ook het Egmondia bestuur heel zwaar. Het bestuur zal dan ook zeker met de betrokkenen in gesprek moeten om dit probleem op te lossen. Daarnaast zal er ook een nieuwe trainer gevonden moeten worden die de doelstelling, handhaving derde klasse, weet waar te maken.