ALKMAAR - Alkmaar Sport start vanaf 22 maart weer met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-12 en 12-16 jaar in Alkmaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de cursus, dus aanmelden is nog mogelijk.

Al enkele jaren verzorgt Alkmaar Sport Weerbaarheidstrainingen op diverse locaties in Alkmaar. Binnen de organisatie zijn diverse gecertificeerde weerbaarheidstrainers actief die volgens de Rots & Water methodiek werken. Daarnaast is door deze trainers een extra cursus gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal staat.

Inhoud van de trainingen
Tijdens de trainingen worden door middel van oefeningen en spelvormen verschillende onderwerpen behandeld. Hierbij kan je denken aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Nieuwe Weerbaarheidstrainingen
Dit voorjaar starten er drie nieuwe Weerbaarheidstrainingen. Op 22 maart 2017 start een training voor kinderen van 8-12 jaar. Deze training vindt elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur plaats in de gymzaal MFA Vroonermeer in Alkmaar. Op 8 mei 2017 start er een training voor kinderen van 8-12 jaar in de gymzaal in de Oosterven in De Rijp. Deze training vindt elke maandag van 16.00-17.00 uur plaats. Voor de jeugd van 12-16 jaar start een nieuwe Weerbaarheidstraining op 8 juni 2017. Deze training vindt elke donderdag van 16.30-17.30 uur plaats in de Multischermerzaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar.

De Weerbaarheidstraining bestaat uit 8 lessen. Kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,00 per deelnemer.

Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Rianne de Groot via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-5489317. Of kijk op www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.