ALKMAAR - Dit weekend organiseerde Saturna samen met de KNGU een turnwedstrijd in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Op zaterdag turnden 48 teams om zich te kwalificeren voor de volgende ronde richting het NK Teams. En op zondag turnden 25 teams hun najaarscompetitie voor district Midwest. Op beide dagen kwamen ook teams van Saturna in actie. Op zaterdag stond Saturna op het podium met een bronzen plak voor team niveau 4 (Stef, Denzel, Stijn, Tijs en Tim).

Zondag was ook meer dan succesvol met een gouden plak voor team Pupil B (Ziggy, Hidde, Wisse, Niels en Bruno) en een gouden plak voor team Bovenbouw B+C (Taiy, Timothy en Sander Jan). Helaas was team Instap A (Djem, Levi, Sam, Tim en Vigo) niet compleet als gevolg van corona. Maar zij gaan zeker bij een volgende wedstrijd weer knallen.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen konden er helaas alleen rij-ouders op de tribune aanwezig, maar we zijn blij dat de wedstrijd door kon gaan. Mede dankzij de inzet van 90 vrijwilligers uit onze vereniging, de juryleden en medewerkers van de KNGU kijken we terug op een mooi wedstrijdweekend. Op 9 en 10 april 2022 organiseren wij weer een landelijke turnwedstrijd. Dan komen de damesturnsters naar Alkmaar voor het NK teams en de halve finale NK individueel. En hopelijk dan weer met publiek.