SITTARD – In het verre Sittard ging HV Berdos afgelopen zaterdagmiddag opnieuw onderuit. De handballers uit Bergen mochten lang hopen op een resultaat, maar in de slotfase pakte Sittardia alsnog de volle buit, 37-36.

‘Sittardia uit. Zes keer meer reistijd dan de wedstrijdduur’, wist Rick Visser. Het treffen tussen Sittardia en HV Berdos werd vanwege de carnaval al om 16.00 uur gespeeld. ‘Ditmaal met slechts één wissel startten we best prima aan de wedstrijd. Vanaf de start werd een voorsprong gepakt en continu vastgehouden.’ Met een verschil niet groter dan één of soms twee punten waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Wel had Berdos aanvallend meer moeite en meer tijd nodig om tot afronding te komen maar de Bergenaren waren wel zeer trefzeker. Met een 18-20 voorsprong, wat vooraf niet werd verwacht, zag het er goed uit voor de gasten.

Ook de tweede helft bleef het gelijk opgaan maar halverwege kwam er wat vermoeidheid in het spel. Het begon moeizamer te lopen en Sittardia kreeg tien minuten voor het einde van de wedstrijd in handen. Waar Berdos vijftig minuten lang de voorsprong had, keek het nu voor het eerst tegen een achterstand aan. Vlak voor het einde kon Sittardia plots voor de verlossende voorsprong pakken en uitspelen tot het eind waardoor de bezoekers na een best aardig duel met 37-36 verloren.

Na afloop was Rick Visser vooral teleurgesteld over de krappe bezetting van zijn ploeg. ‘Jammer dat er inmiddels drie spelers gedurende het seizoen besloten hebben om het team in de steek te laten. Hierdoor wordt de bezetting alleen maar krapper. Blijkbaar betekend 'teamsport’ niet voor iedereen hetzelfde.’