ALKMAAR - Donderdagavond werd er al een voorzichtige start gemaakt op de Padelbanen van Tennis en Padelcentrum Daalmeer, maar vanaf vandaag gaat het echt los. Het gehele weekend kan men genieten van de FIP250 en NPB100 Padeltoernooien.

De toernooien worden gehouden onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Padelbond (NPB100) en de Internationale Padel Federatie (FIP250). De toernooi zijn zowel voor Alkmaar als voor TPC Daalmeer uniek te noemen. Verleden jaar organiseerde de vereniging al een succesvolle soort van "Alkmaar Open", maar dit jaar is er doorgepakt en kent het toernooi internationale allure.

Trots
Behalve dat de complete top van Nederland aanwezig is met o.a. Bram Meijer, Uriël Maarssen, Peter Bruijsten en Berend Broers zijn er topspelers aanwezig uit Spanje, Duitsland en Argentinië.Met name in Spanje is Padel inmiddels de meest populaire racketsport met zo'n 4 miljoen actieve spelers en sport maakt ook in Nederland een enorme opmars. Inmiddels zijn er zo'n 15.000 spelers en ook bij TPC Daalmeer zijn het aantal actieve spelers groeiende. Voorzitter Eric de Lange van de Alkmaarse vereniging is zelf een fervent Padelspeler en maakt al enige tijd deel uit van het Nederlands team 45+ in deze tak van sport. De Lange is trots op het feit dat er bij de vereniging een toernooi van dergelijk formaat is neergezet."Het is ronduit geweldig dat dit is neergezet met al onze leden, vrijwilligers en sponsors zoals hoofdsponsor WebXperience."

Activiteiten
Behalve het Padeltoernooi zijn er het gehele weekend nog tal van activiteiten rondom de banen van TPC Daalmeer. Met dank aan Sport Alkmaar zijn er volop mogelijkheden voor de kids met diverse speeltoestellen, en zorgen o.a. Dans L'Otello en Hawaiian Shave Ice voor de inwendige mens met lekkere hapjes en drankjes. Ook zijn er verkoopstands waar men diverse Padelartikelen kan aanschaffen en opzaterdagavond 2 juni is er een gezellige feestavond met de jaren '80 coverband Alive.

Een ieder die eens kennis wil maken met de sport Padel en behalve sportiviteit ook op zoek is naar gezelligheid wordt aangeraden dit weekend eens een kijkje te nemen bij TPC Daalmeer aan het Klaas Bootpad 4-6 te Alkmaar.

Alkmaars Dagblad zal het gehele weekend aanwezig zijn bij de toernooien bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer.