ALKMAAR - Van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni vindt de 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar plaats. Dit is precies een maand vóór de uitverkochte Nijmeegse 4Daagse.


Dat in combinatie met de afwisselende routes en afstanden maakt Alkmaar de perfecte voorbereiding voor Nijmegen. In Alkmaar staan zowel korte als lange afstanden op het programma: 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km. Het is ook mogelijk 2 dagen te wandelen. De Wandel4daagse Alkmaar is de grootste 4daagse van boven de rivieren.

Dagelijks ontdekken deelnemers het hart van Noord-Holland met routes vanuit Alkmaar door Bergen, Dijk en Waard, de Egmonden en Heiloo. De 4daagse kenmerkt zich met afwisselende routes, veel gezelligheid en entertainment onderweg.

Op het programma staan onder andere het rijke bos- en duingebied, het typisch Noord-Hollandse polderlandschap, talloze prachtige molens, het Onze Lieve Vrouw ter Nood, de grootste Mariale bedevaartsplaats in Nederland en niet te vergeten de historische binnenstad van Alkmaar. De 40 km afstand trotseert op de eerste wandeldag het mooie Noordzeestrand.

Wandelaars die meer willen dan alleen kilometers afleggen zijn in Alkmaar goed op hun plek. Sportorganisatie Le Champion zorgt voor goede verzorging onderweg en uitgepijlde routes. De organisator laat wandelaars niet alleen langs regionale highlights lopen, maar er ook echt doorheen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven een van de afstanden via www.wandel4daagsealkmaar.nl. De Wandel4daagse Alkmaar is voor alle niveaus beschikbaar. De inschrijving sluit op woensdag 7 juni.