ALKMAAR - De 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar brengt van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni minimaal 10 verschillende nationaliteiten aan het wandelen in Alkmaar en omgeving. Op dit moment staan er al 4.000 deelnemers ingeschreven, exact het deelnemersaantal van vorige editie. Met de inschrijving nog geopend t/m 7 juni gaat dat aantal dus ruim overtroffen worden. De groei van het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion is vooral te danken aan de vernieuwde 2daagse.


In het verleden was het al mogelijk om op vrijdag en zaterdag deel te nemen, maar vanaf dit jaar kunnen wandelaars ook kiezen voor woensdag en donderdag. En met succes: er staan nu 360 wandelaars ingeschreven voor de eerste twee dagen en 1.350 voor de laatste twee dagen. Het aantal 4daagse deelnemers is nagenoeg gelijk als vorig jaar.

Verder zijn alle Nederlandse provincies vertegenwoordigd en komen traditioneel de meeste deelnemers uit Alkmaar (15%) en Heerhugowaard (8%). Onder hen bevinden zich een kleine 100 wandelaars die nog geen enkele van de 16 edities hebben gemist. Ruim 1.000 mensen zullen dit jaar hun debuut maken in Alkmaar.

Goede doel

Het goede doel van de Wandel4daagse Alkmaar is ’t Praethuys Alkmaar en KWF. ’t Praethuys is een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker. Deelnemers kunnen hun wandeling extra speciaal maken door een actieplatform aan te maken via KWF om extra geld op te halen. Ook is het mogelijk om bij inschrijving een donatie te doen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor afwisselende routes over 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km via: www.wandel4daagsealkmaar.nl. De inschrijving sluit op woensdag 5 juni.