BERGEN – VV Bergen heeft drie punten overgehouden aan de derby tegen Egmondia, dat teleurgesteld achterbleef. De Egmonders kwamen immers op een 0-2 voorsprong, maar zagen hoe de thuisploeg in blessuretijd de zege naar zich toe trok, 3-2.

Het was Dennis Schuitmaker die zich tot man van de wedstrijd kroonde. De invaller kopte uit een corner van Job Wokke, die op de dag zelf hoorde dat hij bij de selectie zat, diagonaal raak en bepaalde de eindstand zo op 3-2. ‘Het is een derby. We hadden een zanger na afloop, dan is het lekker als je gewonnen hebt’, stelde Djordi Hopman. ‘Het is lekker dat je ook je slechte wedstrijden wint.’

In de beginfase was het spel van VV Bergen niet zoals men gehoopt had. ‘We begonnen dramatisch’, vervolgde de coach. De ploeg kreeg nog wel een doelrijpe kans, maar in een één tegen één situatie kwam het niet tot scoren. Egmondia deed dat wel en na een kwartier prijkte er een 0-2 tussenstand op het scorebord. Daan Groot schoot in de achtste minuut in de verre hoek raak en na een kwartier was het Rick Blok die een voorzet van Jari Swart binnenschoot. ‘Daarna liepen we iets te ver terug. De 1-2 was slordig verdedigd en dat was een domper’, aldus Egmondia coach Jos Mouwes. Het was Dennis Visscher die tien minuten voor rust de aansluitingstreffer maakte. Hopman: ‘Daarna pakten we het op. We gingen hoog druk zetten en creëerden kansen.’

‘Na rust speelde Bergen beter dan wij dat deden’, vervolgde Mouwes. Al kwam de uitploeg twee keer voor doelman Jorrit Stoop, maar wist de kansen niet te benutten. Bergen slaagde er wel in om tot scoren te komen. Op aangeven van Djara Grootenhuis trok Noah Robles de stand gelijk. ‘Daarna zakten we weer in en kreeg Egmondia een paar kansen. Gelukkig stond Jorrit Stoop fantastisch te keepen’, zag de Bergen coach. In het restant leken beide teams af te stevenen op een gelijkspel. ‘Heel ongelukkig. We hadden een punt verdiend. Bergen was na rust beter, maar wij kwamen twee keer alleen voor de keeper en daar mag er ook één van in’, aldus Mouwes. ‘Je hoopt op een goede afloop. Met 2-2 had ik kunnen leven. Een gelijkspel had reëel geweest.’

VV Bergen – Egmondia 3-2 (1-2)
0-1 Daan Groot