REGIO – Een doelpunt in blessuretijd, het was in twee duels bepalend. Het leverde VV Bergen veel blijdschap op, terwijl Alkmaarsche Boys er allesbehalve een glimlach van kreeg. Competitiegenoten SV Koedijk en Egmondia leden een nederlaag.

VV Bergen – Hercules Zaandam 3-2
Het is minuut 92 als Noah Robles de 3-2 binnen prikt. ‘Toen ging iedereen helemaal uit zijn koekenpan’, lacht Djordi Hopman na de knappe zege die Bergen boekte tegen het hoog geklasseerde Hercules Zaandam. Al had een gelijkspel meer recht hebben gedaan. ‘Als je kijkt naar dat zij voornamelijk de bal hadden en wij compact verdedigden en in de omschakeling een aantal kansen creëerden was 2-2 wel terecht geweest.’

In het treffen met de Zaanse opponent opende Daan Oldenburg met een rake penalty de score. Nog voor rust kwamen de gasten langszij. ‘In de rust heb ik aangegeven hoe we dingen anders moesten doen en dat deden we in de tweede helft erg goed’, zag Hopman. Nadat Robles met zijn verkeerde been raak schoot wisten de gasten in de 85e minuut op 2-2 te komen. In de 92e minuut bezorgde Robles Bergen de zege.

SV Koedijk – RKAV Volendam 2-5
Tegen RKAV Volendam kwam SV Koedijk via Luc Wagenaar op voorsprong. ‘We speelden een goede eerste helft, toch kwamen we achter. Twee kansen, twee keer raak’, zei Roy Rowinkel. ‘Helaas werd ons een zuivere pingel onthouden op 1-2 waardoor je jezelf toch kon belonen om in ieder geval met een gelijkspel de rust in te gaan.’

Na rust opende Koedijk wederom sterk, maar het was Volendam dat de 1-3 maakte. ‘Toen was het vertrouwen weg en liepen zij uit naar 1-5’, vervolgde de coach. In de laatste minuut maakte Sven Koopmans de 2-5. Spannend werd het niet meer. Na elf wedstrijden staat de ploeg voorlaatste.

SVA Assendelft – Egmondia 2-0
Op bezoek bij SVA Assendelft verloor Egmondia met 2-0. ‘We hebben niet echt goed gespeeld, de wind maakte het voetballen niet makkelijk’, zei Jos Mouwes. ‘We kregen een kans voor en twee tegen. Na rust zijn we te kort aan voetballen toegekomen. Dan verlies je.’

Na een doelpuntloze eerste helft scoorde de gastheer na rust tweemaal. De nederlaag is echter zeker geen reden tot paniek. ‘Ik vind dat we een buiging hebben gemaakt naar het voetbal wat ik wil. Ik Hou niet van lange ballen, meer van combinaties’, vervolgde de coach. ‘Vandaag heb ik dat niet gezien maar dat is trainbaar.’

Alkmaarsche Boys – Vitesse’22 1-2
Tegen koploper Vitesse’22 verloor Alkmaarsche Boys met 2-1. ‘In de eerste helft waren wij de betere ploeg. We creëerden kansen, echter beloonden we onszelf niet’, aldus Jimi Kooge. ‘Zij werden alleen gevaarlijk vanuit dode spelmomenten.’

Vanuit een corner viel de 0-1. Na rust kwam Alkmaarsche Boys via Salim Bejaoui op gelijke hoogte. ‘Naarmate de wedstrijd vorderde werd Vitesse’22 sterker. Ze werden echter niet gevaarlijk’, vervolgde Kooge. Tot de 94e minuut, toen de gasten op 1-2 kwamen. ‘Waar een luchtje van buitenspel aan zat. Het was een gestolen overwinning, een gelijkspel was gezien de spelverhouding terecht geweest.’