BERGEN – Wat afgelopen zondagmiddag niet lukte werd donderdagavond wel bewerkstelligt. Na verlenging slaagde VV Bergen SC Dynamo van zich af te schudden en zo promotie naar de derde klasse af te dwingen, 3-1.

‘Dit is een lekker gevoel, het is genieten’, zei een lachende Gerard Timmers vlak na afloop. De trainer/coach neemt zo op een prachtige manier afscheid bij VV Bergen. ‘Ik verlaat deze club met opgeheven hoofd. We waren feller en de beleving was er vandaag zeker.’ Door de zege schreef de Bergense fusieclub historie door voor het eerst de derde klasse te bereiken. Het feest werd in de laatste minuut compleet toen Djara Grootenhuis de bal van dichtbij achter doelman Conijn schoof.

Held van Bergen
Bepalend was de vrije trap van invaller Lars de Zwart. Na maanden blessureleed maakte de verdediger zijn rentree in het elftal en bekroonde dat in de verlenging met de 2-1. Tien minuten voor tijd mocht hij aanleggen voor een vrije trap en wist deze op fraaie wijze in de verre hoek te schieten. ‘Die vrije trap is wel één van mijn specialiteiten, zo werd mijn invalbeurt bekroond met een super goal.’ zei de gevierde man.

Het was een ongeplande invalbeurt, maar het pakte uitstekend uit. ‘Lars is er vijf à zes maanden uit geweest en zat bij Hugo Boys voor het eerst weer op de bank. Ik hoopte door hem in te brengen het binnen negentig minuten te beslissen.’ vervolgde Timmers. Uiteindelijk was er dus een verlenging nodig om een beslissing te brengen.

In de reguliere speeltijd wist Bergen eveneens op fraaie wijze te scoren. Nadat Jesse Knijn na een half uur beheerst binnen schoof wist Dennis Visscher de bal op slag van rust in de verre hoek te krullen. In de tweede helft leek Djara Grootenhuis de gastheer een kwartier voor tijd naar de derde klasse te schieten, maar de aanvaller vond Dynamo doelman Cees Conijn op zijn pad.

Dominant
In de verlenging kreeg Bergen al snel de nodige kansen om de voorsprong te pakken, maar zowel Grootenhuis als Visscher vonden de doelman van de Ursemmers op hun pad, terwijl Deniz Hughes aan de andere kant van grote afstand op de lat schoot.

In de verlenging werd de klus geklaard door VV Bergen dat zich daardoor kon opmaken voor een mooie avond. De Zwart: ‘We hadden het liever zondag willen doen, maar nu hier met het publiek is ook erg fijn. Dit is een onwijs lekker gevoel, vanavond is het groot feest.’

VV Bergen – SC Dynamo 3-1 (na verlenging)
31. 0-1 Jesse Knijn
44. 1-1 Dennis Visscher
110. 2-1 Lars de Zwart
120. 3-1 Djara Grootenhuis

VV Bergen: Dekker. Schuitmaker, Oldenburg, Kraakman (De Zwart/59), Schouten. Wester, Vrasdonk (Grootenhuis/46), Vos. Frans (Beuckers/68), Robles, Visscher.

SC Dynamo: Conijn. L. Fa (Buijsman/99), Vlaar, T. Knijn, Steenmeijer (Immink/78). N. Durak, Hughes, J. Knijn, Roelofsen. M. Fa, M. Durak (Oldenburg/73).