REGIO – VV Bergen wist een 0-1 achterstand tegen SV Koedijk om te buigen en de volle buit te pakken. Alkmaarsche Boys won met 4-1 van DTS, terwijl Egmondia onderuit ging.

VV Bergen – SV Koedijk 2-1
In eigen huis won VV Bergen met 2-1 van SV Koedijk. ‘Het eerste half uur was rommelig. Koedijk was wat gevaarlijker en wij speelden heel slordig’, aldus Djordi Hopman. Na een kwartier zorgde Douwe Mulder met een rake kopbal voor de 0-1, maar nog voor rust wist Bergen de achterstand weg te werken. Noah Robles maakte gelijk, waarna Tim Bloetjes de 2-1 maakte. ‘Het was een erbarmelijke partij. Helaas hebben we verloren’, zei Roy Rowinkel na afloop.

Na rust werd een penalty van Lars Kraakman gestopt. Zeven minuten voor tijd kreeg Kraakman zijn tweede gele kaart waardoor Bergen met tien man kwam te staan. Door een blessure van Tom Hofkamp eindigde SV Koedijk het duel ook met tien man.

VV Limmen – Egmondia 2-1
Op bezoek bij Limmen leed Egmondia een 2-1 nederlaag. ‘In de eerste helft kon het beide kanten op. Vlak voor rust kregen wij een honderd procent buitenspel goal tegen’, aldus Daan Groot. Daaruit volgde een gele kaart voor Marc Min en een minuut later een tweede gele.

‘Na rust probeerden wij het door hard werken alsnog’, vervolgde Groot. Al snel kwam Limmen op 2-0. ‘Daarna bleven we alsnog hoop houden.’ Een kwartier voor tijd viel via Justin Recourt de 2-1. Hierna eindigde een kopbal van Tim Blaauboer op de lat, maar verder kwamen de Egmonders niet.

Alkmaarsche Boys – DTS 4-1
In een moeizame wedstrijd boekte Alkmaarsche Boys een 4-1 zege tegen DTS. ‘Het was van beide kanten geen hoogstaand duel, maar gelukkig wisten wij de wedstrijd vlak voor rust open te breken’, zei Kevin Koeleman. In de tweede helft was de wedstrijd na de 2-0 eigenlijk gespeeld.

‘We waren heel blij met de hulp die wij kregen van doelman Hugo van der Sluis en Ferry Binnendijk. Het blijkt toch dat de Boys een hechte vereniging is en wij bij nood een beroep op oud selectieleden kunnen doen’, vervolgde Koeleman. De Alkmaarse doelpunten vielen via Mick Boon, Mitchell Kempeneers (2x) en Farid Ben Youssef.