REGIO – VV Bergen heeft goede zaken gedaan door hekkensluiter DTS in een rechtstreekse confrontatie te verslaan en zo een gat te slaan met de gevarenzone. Egmondia kwam op een 0-2 voorsprong, maar moest FC Purmerend uiteindelijk toch naast zich dulden.

VV Bergen – DTS 5-1
Het treffen met DTS was voor VV Bergen een ideale mogelijkheid om uit te lopen op de gevarenzone. ‘Wij waren absoluut de bovenliggende partij. Dat wij veel scoren uit weinig kansen, daar ben ik wel blij mee. Het rendement was hoog’, aldus een tevreden Djordi Hopman. Voor rust creëerde Bergen vijf kansen, waarvan er vier werden benut. Het zorgde ervoor dat de ploeg halverwege al een riante voorsprong had. ‘Op het eerste half uur na hebben we het op zeventig procent uitgespeeld’, vervolgde de coach die Noah Robles, Rick Beuckens (2x) en Dennis Visscher voor rust zag scoren. In het tweede bedrijf maakte Visscher de 5-0, waarna Dylan Bruin namens DTS iets kon terug doen.

De kansen die Bergen kreeg kwamen vooral uit de omschakeling. ‘DTS is een ploeg die niet per se wil voetballen, ze willen vooral veel energie en strijd leveren. Wij wilden hen laten aanvallen dus zakten we in.’ Met succes, want de punten bleven in Bergen.

FC Purmerend – Egmondia 2-2
‘Aan ene kant ben ik wel tevreden, aan de andere kant niet’, reageerde Jos Mouwes. Op bezoek bij FC Purmerend speelde Egmondia met 2-2 gelijk. Terwijl er tot tien minuten voor tijd niets aan de hand was. Vijf minuten voor rust kwamen de Egmonders via Justin Recourt op 0-1.

In het tweede bedrijf verdubbelde de ploeg de voorsprong. Ditmaal was Patrick Jaspers trefzeker. ‘Er was echt niks aan de hand. In de eerste twintig minuten na rust waren we beter’, vervolgde Mouwes. Hoe anders was het na de aansluitingstreffer, toen FC Purmerend va-banque ging spelen. Ook de gelijkmaker werd gemaakt door de Purmerendse ploeg. ‘Toen was het tegenhouden. Op het einde kwamen we goed weg.’

Het duel tussen SV Koedijk en Meervogels’31 werd afgelast.