REGIO In eigen huis heeft VV Bergen een overtuigende zege geboekt op De Rijp waardoor het de finale van de nacompetitie voor promotie heeft gehaald. Alcmaria Victrix won eveneens waardoor het zich wist te handhaven in de vierde klasse.

VV Bergen – De Rijp 3-0
‘Het was een voetbalshow van Bergen’, zei Gerard Timmers. Na een half uur ging de ploeg met 2-0 aan de leiding dankzij treffers van Lars Kraakman (penalty) en Stijn Vrasdonk. ‘We waren heer en meester. In de laatste tien minuten voor rust kwamen zij er iets meer uit maar niet gevaarlijk.’

Een minuut na rust kreeg de thuisploeg, die in de vorige ronde Zeevogels versloeg, een grote kans op de 3-0 terwijl de bezoekers ook wat kansjes kregen. ‘Maar Nick Dekker stond gewoon goed te keepen’, vervolgde Timmers. Uit een counter besliste Djara Grootenhuis het duel door de 3-0 te maken. ‘We hielden weer de nul, we waren gewoon de betere.’

Alcmaria Victrix – HFC Heemstede 1-0
‘Een gevoel van opluchting en blijdschap overheerst’, zei Patrick de Vries na afloop. ‘Wij hadden binnen twaalf minuten drie levensgrote mogelijkheden.’ vervolgde de coach van Alcmaria Victrix. De bezoekers uit Heemstede kregen op slag van rust een strafschop, maar de Alkmaarse sluitpost wist deze te keren.

In het tweede bedrijf schoot HFC Heemstede twintig minuten voor tijd vol op de paal, waarna Sverre Bouwens met een afstandsschot de score twee minuten later opende. In de blessuretijd waren de bezoekers met een schot op de binnenkant van de paal nog dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk was de zege voor Alcmaria Victrix. De Vries: ‘De jongens hebben goed gewerkt en de taken uitgevoerd. Het was vandaag niet allemaal even goed, maar wij waren het meest gelukkig.’