BERGEN – De competitie werd begonnen met een nederlaag tegen koploper SV Koedijk. Het is voor VV Bergen tot op heden ook de enige gebleken. Al negen duels op rij is de ploeg van Gerard Timmers ongeslagen. Het resulteert in een voorlopige vierde plaats op de ranglijst.

Naast de nederlaag die in de eerste speelronde werd geleden, speelde VV Bergen driemaal gelijk. De overige zes duels werden gewonnen. De fusieclub lijkt een kanshebber voor het kampioenschap. ,,Ik ben enthousiast over het voetballend vermogen van VV Bergen. Spelers herkennen situaties zowel aanvallend als verdedigend en bij het omschakelen, wat ervoor zorgt dat de vooraf besproken strategie wordt uitgevoerd en de organisatie staat” vertelt Gerard Timmers. ,,Daarnaast hebben we creatieve aanvallers en de mogelijkheid om hun creativiteit uit te voeren wordt ze ook gegeven. Het enige waar we moeite mee hebben is het maken van doelpunten, daar hebben we teveel kansen voor nodig”.

Afgelopen weekend wist Bergen een 2-4 overwinning te behalen op de directe concurrent Hugo Boys. Het laat zien dat de ploeg op de goede weg is. ,,We hebben de pech gehad dat we de eerste wedstrijd van het seizoen direct tegen Koedijk moesten voetballen. Ook die wedstrijd hadden we winnend af kunnen sluiten. Gelukkig zijn we steeds meer in ons eigen kunnen blijven geloven. Er werden steeds punten behaald en vaak ook nog eens met leuk attractief voetbal” vervolgt de oefenmeester. ,,Alleen met leuk attractief voetbal win je niet alle wedstrijden. Prettig is dan ook dat we tegen Hugo Boys hebben laten zien dat we naast goed kunnen voetballen ook veel inzet en strijd hebben getoond”.

Op de ranglijst bezet VV Bergen een vierde plaats. De ploeg heeft negen punten achterstand op koploper SV Koedijk, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Ook de nummers twee en drie hebben meer wedstrijden gespeeld dan de ploeg van Timmers waardoor de ranglijst enigszins vertekend is. Komende zondag kan de ploeg wederom laten zien dat het thuishoort in de top drie.

Komende zondag spelen jullie tegen de Rijp. Wat verwacht je van dit duel?
,,De Rijp is één van de betere ploegen van deze competitie. Bij onze 1e ontmoeting speelden wij één van onze beste wedstrijden, met wederom veel kansen voor ons, echter hadden we in de slotfase ook nog zelfs kunnen verliezen. We doen niets onder voor elkaar en ik nodig dan ook iedereen uit om te komen kijken”.

Hoe schat je de kansen in voor jouw ploeg?
,,Ik ben een optimist en vaak ook realist, we willen graag winnen zondag, we zullen ervoor zorgen dat we zondag goed voorbereid het veld op lopen en winnend het veld afgaan”.