BERGEN – Na de fusie tussen Berdos en BSV Bergen van enkele jaren geleden kan fusieclub VV Bergen historie schrijven door promotie naar de derde klasse af te dwingen. Komende zondag kan het gebeuren voor de ploeg van trainer/coach Gerard Timmers.

VV Bergen beleefde een sterk seizoen in de competitie welke uiteindelijk werd afgesloten op een vierde plaats. In de nacompetitie ging het eveneens succesvol doordat zowel Zeevogels (0-4) als De Rijp (3-0) werden verslagen. Die prestaties hebben zijn weerslag op Bergen. ‘Ik verwacht dat we zondag gaan winnen. We hebben veel vertrouwen, en stralen dat ook uit. In de laatste twee wedstrijden scoren we zeven doelpunten en krijgen we er nul tegen, dat is iets positiefs om naar aankomende zondag mee te nemen.’ vertelt Lars Kraakman.

Met zijn 27 jaar is de centrale verdediger één van de ervaren spelers bij VV Bergen. ‘We beschikken over een selectie met een goede combinatie van routiniers en relatief jonge spelers met enorm veel potentieel’, zegt Kraakman die vol vertrouwen spreekt. ‘Ja, wij zijn absoluut klaar voor de derde klasse.’

Geen onbekende
Tegenstander Hugo Boys boekte eveneens keurige resultaten in de vierde klasse en begon als nummer drie aan de nacompetitie. Daarin won het achtereenvolgens van Succes (1-3, na verlenging) en JVC (2-6).

In de reguliere competitie troffen VV Bergen en Hugo Boys elkaar al tweemaal. In eigen huis speelde Bergen met 1-1 gelijk, terwijl er in Heerhugowaard met 2-4 werd gezegevierd. Het zorgt ervoor dat de teams weinig verrassingen lijken te hebben voor elkaar, al blijft de nacompetitie een verhaal apart. ‘Hoe de wedstrijd zal verlopen vind ik moeilijk om te zeggen. Het feit dat het een finale is, maakt het een op zichzelf staande wedstrijd.’ aldus Kraakman.

De druk is bij VV Bergen niet bijzonder hoog. ‘Ik heb niet het gevoel dat er extra spanning heerst, net zoals dat ook niet het geval was in de afgelopen weken. Als team bereiden we ons voor zoals we dat het hele seizoen hebben gedaan.’