BERGEN Nadat het vorig weekend wist te winnen van Hugo Boys, won VV Bergen afgelopen zondag wederom van een directe concurrent. Tegen de Rijp was het ook zeker een verdiende zege, 3-1.

,,Wij waren veel beter dan zij, ondanks dat ze een goede ploeg hebben. We zijn de afgelopen weken paar keer goed begonnen. Ook deze keer waren we vanaf de start meteen aanwezig. Zij kwamen eigenlijk niet tot kansen, creëerden heel weinig" zei Gerard Timmers na afloop.

Ook tegen de Rijp begon Bergen voortvarend, zag Timmers. ,,We kwamen al binnen een minuut op voorsprong”. Via een vrije trap wist Daan Oldenburg de bal tegendraads binnen te koppen. Niet veel later mocht de ploeg opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Lars de Zwart schoot vanaf twintig meter op doel. Doordat de bal door de muur van richting veranderde werd de keeper op het verkeerde been gezet. Zo viel de 2-0 waarmee de ploeg al snel op een comfortabele voorsprong stond. ,,We hebben nog wat kansen gehad om verder uit te breiden. Maar de bal ging er net niet in”.

Twee minuten voor rust ontving Stijn Vrasdonk een rode kaart. ,,Hij schold richting een tegenstander en werd weggestuurd. Het was niet heel handig, maar er was nog geen kaart gevallen. Toen kwamen we met tien man, en moesten we het in de rust aanpassen. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan” vervolgt de coach.

Ook met een man minder kreeg Bergen weinig kansen tegen. Toch wist de Rijp de aansluitingstreffer te maken. Tim Deitmers wist de bal binnen te koppen. Invaller Djara Grootenhuis wist het duel in de slotfase alsnog in voordeel van de thuisploeg te beslissen. ,,Toen was het wel gespeeld” aldus Timmers. ,, Dan hoor je ook nog eens dat SV Koedijk verloren heeft. Dus als we de inhaalwedstrijd winnen doen we gewoon mee om de prijzen”.