BERGEN – Komende zondag staan VV Bergen en SV Koedijk tegenover elkaar. Voor de thuisploeg lijkt dit de laatste kans om zicht te houden op het kampioenschap, terwijl de Koedijkers bij een overwinning een reuze stap zetten richting de titel.

Afgelopen zondag verloor VV Bergen met 4-0 bij Con Zelo en doordat SV Koedijk met 8-1 wist te winnen van VZV werd het verschil met drie punten vergroot. Met twee wedstrijden minder gespeeld bedraagt de achterstand twaalf punten. Als de ploeg van Gerard Timmers de inhaalduels en het treffen met Koedijk weet te winnen is de spanning weer volledig terug. “Het mag duidelijk zijn dat we zondag moeten winnen anders wordt de kans om kampioen te worden wel heel klein. Overigens komt dat ook door de ingevoerde regel vanuit de KNVB dat doelsaldo leidend is in de rangschikking.” zegt Timmers. Afgaande op het doelsaldo is er bij SV Koedijk sprake van een bonuspunt ten opzichte van Bergen (+59 om +18).

Koedijk rekent zich echter nog niet rijk. “Als wij winnen zondag dan hebben wij negen punten voorsprong op Bergen met voor ons vier duels te gaan, daar hoef je geen rekenmachine op los te laten om te weten dat het voor Bergen dan heel, heel lastig gaat worden. Maar goed, dat is speculeren.” aldus Roy Rowinkel.

Spannend einde
Wanneer VV Bergen komende zondag de drie punten in eigen huis weet te houden kan er nog een spannend slot van de competitie volgen. “Koedijk speelt in de laatste wedstrijden van het seizoen nog tegen de Rijp en Hugo Boys staan. Het kan dus tot het einde spannend blijven”, weet Timmers die het komend weekend wederom moest stellen zonder enkele basisspelers. “Helaas zitten wij in een fase dat we meerdere spelers door blessures missen, dat is zondag niet anders. Gezien de ernst van de blessures zal het nog wel enkele weken duren voor dat er weer spelers aansluiten. Dat houdt in dat we ons nog beter moeten voorbereiden voor zondag.”

Dat duel zondag kan een hele interessante worden. “Ik verwacht een leuk duel tussen twee voetballende ploegen. Zij hebben goede spelers op hun posities rondlopen en we weten dat zij altijd furieus starten, dat zal aankomende zondag niet anders zijn”, verwacht Roy Rowinkel. “De reeks die Bergen tot afgelopen weekend heeft neergezet is heel knap. Zij hebben alleen op de eerste speeldag van ons verloren en daarna zijn ze dertien wedstrijden ongeslagen gebleven.”

Spelen voor de prijzen
Net zoals de komende tegenstander wil Bergen prijzen pakken. Om dat te behalen is het komende duel belangrijk. “Koedijk is duidelijk de favoriet, wij zullen het tactisch moeten spelen. In de laatste minuut de winnende scoren is dan ook goed”, aldus de coach van Bergen. “We hebben ons tot doel gesteld om te spelen voor de prijzen. Kampioenschap, periodetitel en promotie. Op alle fronten doen we nog mee, ik ben benieuwd hoe onze selectie de aankomende weken omgaat met wekelijks een finale spelen. We zullen in ieder geval strijden tot het laatste fluitsignaal.”

Ongeacht de uitslag van komende zondag zal de beslissing in het slot van de competitie vallen. Voor Koedijk is dat slot er een om naar uit te kijken. “Ik heb er oprecht heel veel zin in. We hebben nog leuke wedstrijden te gaan en daar is zondag de eerste van. We spelen ook nog tegen Alcmaria Victrix, KSV, Hugo Boys en De Rijp”, aldus Rowinkel. “Het zijn stuk voor stuk leuke wedstrijden en ik vind het dan ook een op papier prachtige eindfase van deze competitie. Uiteraard hoop ik dat het voor ons ook een prachtige eindfase is gebleken.”