ALKMAAR – Waar de VV Alkmaar Meiden voetbalacademie dit seizoen een 60 tal meisjes beïnvloed tijdens trainingen en slechts met één O16 jeugdteam ook wedstrijden speelt in een jongens O15 competitie zal aankomend seizoen de groep speelsters die wedstrijden bij VV Alkmaar speelt verdubbeld worden.

VV Alkmaar heeft als doel het meisjesvoetbal in Noord-Holland helpen te ontwikkelen. “Wij denken met het verdubbelen naar twee jeugdteams voor aankomend seizoen, een O17 en een O15 team uitkomend in de eerste klasse van een jongenscompetitie O16 en O14 de juiste weerstand te bieden tijdens trainingen en wedstrijden voor voetbalsters met ambitie”, vertelt Gerard Timmers, manager van de Alkmaarse voetbalvereniging. “Het komt de voetbalster ten goede en daar kan volgens ons niemand op tegen zijn.”

VV Alkmaar hoopt meer voetbalsters, die tussen 2002 en 2005 geboren zijn, te mogen verwelkomen. Timmers: “Onze deur staat open voor voetbalsters die de ambitie hebben om beter te worden onder professionele begeleiding.”

Kijk voor meer informatie op www.vvalkmaar.nl