ALKMAAR - Onder moeilijke omstandigheden heeft VV Alkmaar de openingswedstrijd in de eredivisie van het vrouwenvoetbal in winst weten om te zetten. Met een stevige wind en neervallende regen dienden de thuisploeg en Achilles '29 het seizoen af te trappen. Het weer kwam het spel niet ten goede, maar uiteindelijk wist de ploeg van trainer Judith Kuipers wel verdiend te winnen.

Na een rommelige openingsfase nam de thuisploeg halverwege de eerste helft een voorsprong oen een vrije trap van Altelaar van richting werd veranderd en keeper Tijm kansloos was. Na een onderbreking van bijna een kwartier wegens een onweersbui ging men uiteindelijk met 1-1 rusten toen slordig balverlies werd afgestraft door Cobussen

.Na de pauze was VV Alkmaar, waar de jonge Sanne Koopmans een verdienstelijk debuut maakte, de bovenliggende partij. De eveneens nog zeer jonge Anna Knol schoot de thuisploeg na vijf minuten op een hernieuwde voorsprong en vanaf dat moment speelde men een gewonnen wedstrijd en kwam Achilles '29 er niet meer aan te pas. Toch duurde het nog lang voordat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Toen dit uiteindelijk gebeurde was het wel met de meest fraaie treffer van de avond want de bal die Kets in de kruising schoot was er een om in te lijsten.

VV Alkmaar - Achilles'29 3-1 (1-1)
25. Jamie Altelaar 1-0
45. Sophie Cobussen 1-1
50. Anna Knol 2-1
87. Simone Kets 3-1