ROTTERDAM - VV Alkmaar heeft voor de tweede keer dit seizoen nipt van Feyenoord verloren. Net als eerder dit seizoen in Alkmaar eindigde het duel op Sportpark Varkenoord in 2-1 voor de Rotterdammers.


Feyenoord opende de score na een klein half uur, al had het daar wel wat geluk bij nodig. Het lobje van Annouk Boshuizen over keepster Femke Liefting eindigde op de lat, maar de bal ging ongelukkig via Nicole Stoop in eigen doel. Kort voor rust was de ploeg van trainer/coach Mark de Vries dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Charlotte Hulst eindigde op de paal. Een tweede tegenvaller voor de Alkmaarders was het vervroegd uitvallen van aanvoerster Emmeke Henschen met een blessure.

VV Alkmaar rook dat er meer in zat en begon de tweede helft een stuk beter. Na een klein kwartier leverde Justine Brandau de bal zomaar in, en was het Sanne Koopman die profiteerde van de voorzet van Alieke Tuin door de bal overtuigend achter keepster Weimar te schieten. VV Alkmaar voerde de druk nog iets op, maar het was Feyenoord dat op een hernieuwde voorsprong kwam. Een vrije trap vanuit een moeilijke hoek werd door Romée van de Lavoir hard achter Liefting geschoten. De Alkmaarders probeerden het nog met een slotoffensief, doch de punten bleven in Rotterdam.

Door de zege behoudt Feyenoord de aansluiting met de top drie, VV Alkmaar blijft op een zevende plaats staan.

Feyenoord - VV Alkmaar 2-1 (1-0)

29. Nicole Stoop (e.d.) 1-0
58. Sanne Koopman 1-1
71. Romée van de Lavoir 2-1