HENGELO - In de Eredivisie Vrouwen heeft VV Alkmaar dinsdagavond met 4-2 verloren van FC Twente. Bijna lukte het om een opnieuw een come-back als afgelopen vrijdag voor elkaar te brengen. Toen wist de ploeg van trainster in de uiterste slotfase een gelijkspel tegen Ajax af te dwingen na een 0-2 achterstand. In Hengelo kwam men na een 3-0 achterstand terug tot 3-2 maar moest men in blessuretijd toch capituleren.

VV Alkmaar had het in de eerste helft moeilijk tegen FC Twente. De thuisploeg komt na een kwartier dan ook verdiend op voorsprong door een goal van Joelle Smits en kort voor rust word die score verdubbeld door een rake kopbal van Lynn Wilms.

Na rust lijkt de wedstrijd beslist als Ashleigh Weerden de 3-0 laat aantekenen, maar een kwartier later is de spanning volledig terug als Simone Kets in korte tijd tweemaal scoort voor de Alkmaarders. Deze gaan vervolgens op zoek naar meer, maar van de ruimte die ontstaat profiteert Smits en bepaalt de eindstand op 4-2.