ALKMAAR - VV Alkmaar heeft pal voor de cruciale duels in de Eredivisie tegen PEC Zwolle en Excelsior aan het moraal weten te werken. In de strijd om de Eredivisie Cup won de ploeg van Corina Dekker in een doelpuntrijk duel van Excelsior.

Waar men in de competitie na negen wedstrijden nog altijd wacht op de eerste zege, daar lukte het vrijdagavond wel en dat zal het nodige vertrouwen geven aan de jonge ploeg van Dekker. De wijze waarop men op voorsprongkwam was bijzonder fraai te noemen. Na kansen over en weer was het Maudy Stoop die vijf minuten voor de rust van grote afstand ineens doeltreffend uithaalde. Toch wist men niet met die voorsprong te gaan rusten want kort hierna zorgde Frederique Nieuwland voor de gelijkmaker.

Een superscherp begin van de tweede helft bracht het prima voetballende VV Alkmaar opnieuw op voorsprong en zelfs met twee doelpunten. De volgend seizoen naar SC Heerenveen-vertrekkend Chimera Ripa zorgde voor de 2-1, gevolgd door een treffer van Sanne Koopman. Mat een fraai hakje wist Naomi Pique toch de aansluiting te vinden, maar nog geen tien minuten later maakte Ripa haar tweede van de avond. Met nog een kwartier op de klok zorgde Nadine de Breij weer voor spanning, maar ondanks een slotoffensief van de gasten bleef de Alkmaarse ploeg geconcentreerd op de been: 4-3.