ALKMAAR - Het is VV Alkmaar vrijdagavond niet gelukt om te stunten tegen PSV. De ploeg van Corina Dekker hield ruim een helft stand tegen de Eindhovense topper, maar ging uiteindelijk met 1-2 onderuit.

De thuisploeg had voor rust de verdediging uitstekend op orde en als PSV er wel een keer doorkwam dan stond keepster Henriikka Makela paraat. VV Alkmaar kon zelf geen gevaar stichten richting het doel van Sari van Veenendaal, maar op zich was er niks mis met de 0-0 ruststand in Alkmaar.

Tien minuten na de pauze werd de ban alsnog gebroken door een ongelukkige handsbal. Joëlle Smits, topscorer van de Eredivisie, wist vervolgens vanaf elf meter te scoren. Twintig minuten voor tijd maakte Smits met een echte spitsengoal alweer haar twaalfde seizoentreffer en leek het duel feitelijk beslist. Een minuut later wist Charlotte Hulst echter de aansluiting te vinden en werd het toch nog even spannend. Het lukte de thuisploeg, waar Kim Smal debuteerde, echter niet om op gelijke hoogte te komen.

VV Alkmaar - PSV 1-2 (0-0)
54. Smits (pen.) 0-1