MEDEMBLIK - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal heeft de wedstrijd FC Medemblik-Alcmaria Victrix het eind niet gehaald. Met nog een paar minuten op de klok besloot scheidsrechter Ter Hofstede dat het genoeg was na voortdurende onvrede over een doelpunt dat al dan niet buitenspel zou zijn geweest.

FC Medemblik had vlak daarvoor de 2-1 gemaakt en volgens een ieder bij Alcmaria Victrix gebeurde dit overduidelijk vanuit buitenspelpositie. De assistent-scheidsrechter gaf dit ook aan, maar werd genegeerd door de arbiter die het doelpunt toekende. Na meerdere protesten door zowel speelsters als coach besloot de scheidsrechter vervolgens dat er niet meer afgetrapt werd ondanks dat er nog een minuut of acht op de klok zou staan.

Trainer John van Loenen van de Alkmaarders was na afloop niet te spreken over het besluit van de scheidsrechter. 'De eerste goal van Medemblik had hij ook al moeten afkeuren omdat er een overtreding aan vooraf ging. Hij liet doorspelen en dat hebben wij geaccepteerd. Ook daarna schuwde FC Medemblik het fysieke spel niet met enkele forse overtredingen. In mijn ogen had daar daar op z'n minst één rode kaart voor getrokken kunnen worden, zo niet meer, maar hij besliste anders. Ook dat hebben wij geaccepteerd maar bij die laatste actie was het echt overduidelijk buitenspel. Toen mijn aanvoerster verhaal ging halen viel er een woordenwisseling en staakte de scheidsrechter de wedstrijd. In mijn ogen is deze dan ook bij een 1-1 stand gestaakt, maar hij zal wel weer anders beslissen.'

Daarin kreeg Van Loenen gelijk want na afloop bleek uit het wedstrijdformulier dat de scheidsrechter een 2-1 stand had ingevuld met daarbij de vermelding dat de wedstrijd gestaakt was wegens onvrede bij speelsters van het uitteam.

Aanvoerster Madelon Keet van FC Medemblik gaf haar visie op de kwestie 'Het was zeker geen sportieve wedstrijd en er werd heel wat geruzied en gescholden. Ik hoorde de coach van Alcmaria op een gegeven moment roepen dat wij al 3 keer rood hadden moeten hebben, maar dat viel allemaal wel mee. Wij hebben het voetballend goed gedaan door er twee in te schieten en dat was ook zeker terecht gezien het spelbeeld. Na de tweede goal stak hun grensrechter de vlag in de lucht. Dus niet op het moment dat de bal gespeeld werd maar toen hij al in het net lag. De scheidsrechter verklaarde dat hij op eigen waarneming de goal had goedgekeurd en dat het volgens hem zeker geen buitenspel was.'

Tijdens de wedstrijd bleef het na een rommelige eerste helft 0-0. In de 55e minuut nam Alcmaria Victrix de leiding door een schot van Lorraine Groesz, maar tien minuten later was het alweer gelijk en vervolgens nam de thuisploeg dus een voorsprong door doelpunten van Cadi Boersma en Lotte Glim alvorens het tot een vroegtijdig einde kwam.

Of de wedstrijd in een later stadium nog uitgespeeld gaat worden is op dit moment nog niet duidelijk.