WIERINGERWERF/ROELOFARENDSVEEN - In de 2e klasse van het vrouwenvoetbal hebben zowel Alcmaria Victrix als Kolping Boys een voorsprong uit handen gegeven. Alcmaria Victrix hield desondanks nog een punt over aan het duel met DWOW terwijl Kolping Boys met 2-1 onderuit ging bij WVC.

Alcmaria Victrix begon goed aan de wedstrijd, maar de eerste de beste tegenaanval leverde direct een doelpunt op. Dit werd in de eerste helft echter ruimschoots goed gemaakt. Ashley van den Bosch nam al snel de gelijkmaker voor hun rekening en vanaf elf meter schoot Lorraine Groesz de gasten op voorsprong nadat Melissa Pach onderuit was gehaald. Nog voor de rust was het Maartje Honselaar die met een wereldgoal van zo'n 35 meter de 1-3 binnen schoot.

'In de tweede helft zat het vervolgens behoorlijk tegen', aldus trainer John van Loenen. 'Eerst maken zij een doelpunt waar duidelijk hands aan vooraf ging, maar dit werd door de scheidsrechter genegeerd die vervolgens ook nog zeven minuten blessuretijd erbij telt waarin zij de 3-3 scoren. De drie punten waren terecht geweest, maar het zit ons niet mee op dit moment. Desondanks heb ik de meiden een compliment gegeven voor hun strijdlust', zegt Van Loenen die volgende week met zijn team VV Winkel ontvangt.

Kolping Boys VR1 leed in dezelfde klasse een onterechte nederlaag op bezoek bij WVC vertelde elftalleider Jos Winder. 'Wij hebben meer dan een uur de wedstrijd gedicteerd, maar een kwartier, twintig minuten in de eerste helft heeft ons de zege gekost.' In de openingsfase was Kolping Boys al oppermachtig en na twintig minuten opende Michelle Potter dan ook terecht de score. In het vervolg van de eerste helft ging echter alles mis en hier profiteerde de ploeg uit Roelofarendsveen optimaal van met twee treffers.

'Onze trainer Reda Ayou is vervolgens behoorlijk boos geworden in de rust en dat sorteerde effect want in de tweede helft was er maar één team dat ergens recht op had en dat was Kolping Boys. Zelfs onze tegenstander erkende dat wij op z'n minst een punt hadden verdiend, maar na negentig minuten sta je wel met lege handen', aldus Winder.