ALKMAAR - Bestaat er zoiets als een schokeffect of wellicht een Dick van Stralen-effect? In ieder geval heeft de rentree van trainer/coach Van Stralen de vrouwen van Alcmaria Victrix drie punten opgeleverd.

Het was een week waarin het rommelde op Sportpark Egmonderhout. Donderdag werd bekend dat de technische staf bestaande uit John van Loenen en Youri Smorenberg per direct was opgestapt, maar een dag later kon Alcmaria Victrix al melden dat Dick van Stralen terugkeerde op het oude nest. De trainer die eerder succesvol was met twee promoties in Alkmaar wil er alles aan doen om het team te behouden voor de tweede klasse, en in de thuiswedstrijd tegen KFC lieten de vrouwen zich gelijk van hun beste kant zien.

KFC stond vijfde, maar kwam er tegen de nummer voorlaatst eigenlijk niet aan te pas. De thuisploeg nam al in de eerste helft een 2-0 voorsprong door een paar fraaie goals. Lara de Decker verraste de keeper met een mooi schot en minstens zo fraai was de vrije trap die Lorraine Groesz even later tegen de touwen schoot. In de tweede helft is het Melissa Pach die na een corner in een klutssituatie de bal tegen de touwen kopt, daarmee de wedstrijd beslissend.

Door de overwinning vergroot Alcmaria Victrix de afstand naar hekkensluiter Kolping Boys tot negen punten. Kolping Boys ging zelf zondag met 0-5 onderuit tegen WSV'30.Tevens nadert Alcmaria de nummer tien, WVC, tot op één punt, en dat is nu net de tegenstander van komende zondag als de Alkmaarders naar Roelofarendsveen moeten.