KOOG AAN DE ZAAN - De vrouwen van Alcmaria Victrix hebben nog altijd kans om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. Een week na de 4-0 overwinning op Vitesse '22 speelden de Alkmaarse ploeg met 1-1 gelijk bij KFC, een ploeg die eveneens in dezelfde klasse als Alcmaria uitkomt.

Trainer/coach John van Loenen was deels tevreden over wat hij zag. Hetgeen hij het minst tevreden over zal zijn was het uitvallen van spelbepaler Chantal Boon. 'Chantal zakte al na een kwartier door haar knie en kon niet verder. We hopen van harte dat de schade meevalt want zij is een belangrijke speelster voor ons.' Pal na het uitvallen van Boon opende Alcmaria Victrix wel de score via een knappe individuele actie van Tanisha Nicolaas.

Vijf minuten voor rust kwam KFC op gelijke hoogte nadat men achterin niet goed stond volgens de trainer. 'Jammer, maar het liep vandaag wat stroef alhoewel we wel het grootste gedeelte de controle over de wedstrijd hadden. Aan de andere kant heeft keepster Bo Plomper ons ook twee keer gered door goed in te grijpen. We zitten in een proces met wat nieuwe speelsters en met speelsters die we eens op een andere positie uit proberen. De intenties waren er zeker, maar het liep niet altijd even goed. Desondanks gaan we volgende week vol vertrouwen naar RKEDO om ons hopelijk te plaatsen voor de volgende ronde', aldus de coach.