ALKMAAR - Alcmaria Victrix VR1 heeft zondagmiddag een unieke kans laten liggen om drie punten aan het totaal toe te voegen in de strijd om de onderste plaatsen. Thuis tegen FC Medemblik gaf de ploeg van trainer/coach Dick van Stralen een 3-1 voorsprong weg en moest het een gelijkspel toestaan.

Een week geleden na de gewonnen wedstrijd tegen het hoog geklasseeerde SV Hillegom sprak Van Stralen al profetische woorden. 'Deze zege is een bonus, maar we hebben er niet veel aan als we het volgende week tegen directe concurrent Medemblik laten liggen'. Dit gebeurde niet helemaal, maar feit blijft dat Alcmaria er veel meer uit had kunnen halen. Met nog twintig minuten op de klok stond er een soevereine 3-1 voorsprong en leek er niets aan de hand. Een zwak spelend FC Medemblik leek geklopt, maar wist op opportunistische wijze toch nog een punt uit te slepen.

De beginfase van de wedstrijd was wel voor FC Medemblik. Femke Hoogendijk kreeg al in de eerste minuut een open kans die werd gekeerd door keepster Bo Plomper, maar trof acht minuten later wel doel na balverlies van Demi Visscher. De gasten wisten die goede openingsfase niet vol te houden en hadden moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor de thuisploeg in de wedstrijd kon groeien. Halverwege de eerste helft gaf Lara de Decker al een waarschuwing af met een afstandsschot, en een paar minuten later stuurde ze aan de zijlijn Medemblik-aanvoerster Madelon Keet het bos in om op magnifieke wijze gelijk te maken. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze kwam FC Medemblik niet meer onder de druk van de thuisploeg vandaan en het wachten was op de voorsprong van Alcmaria. Die kwam er in de 57e minuut toen een corner werd door gekopt door Lara de Decker en Maria Torren Peraire op de juiste plek stond. Tien minuten later liep de thuisploeg verder uit toen het een strafschop kreeg en aanvoerster Bianca Kwast koelbloedig bleef.Voor Alcmaria Victrix zaak om de wedstrijd te controleren, maar omdat Ardine Tijsseling vanuit het niets de 3-2 liet aantekenen werd het toch nog spannend. FC Medemblik ging opportunistisch spelen en hanteerde vaak de lange bal. Op het moment dat de thuisploeg een corner kreeg te nemen die verkeerd terecht kwam counterden de Medemblikkers er snel uit en wist Eva Woudenberg alsnog gelijk te maken.

Door het resultaat blijft het onderin razend spannend met vijf ploegen binnen drie punten van elkaar. Wellicht komt er nog verandering in die stand als later deze week blijkt dat hekkensluiter Kolping Boys, dat zondag niet kwam opdagen bij Winkel, uit de competitie stapt.

Alcmaria Victrix VR1 - FC Medemblik VR1 3-3 (1-1)
9. Femke Hoogendijk 0-1
28. Lara de Decker 1-1
57. Maria Torren Peraire 2-1
67. Bianca Kwast (pen.) 3-1
73. Ardine Tijsseling 3-2
90. Eva Woudenberg 3-3

Foto's: DP Sportfotografie