ALKMAAR - Met een verrassende 4-3 zege op het hoog geklasseerde Witkampers VR1 heeft Alcmaria Victrix onderin in de 1e klasse C een behoorlijke slag geslagen richting de concurrenten. Aangezien zowel De Zweef, Kolping Boys als RKDEO hun wedstrijd verloren houden de Alkmaarders deze drie ploegen nu onder zich.

De basis voor de verdiende zege werd gelegd in de eerste helft toen de huisploeg een zeer verrassende 3-0 voorsprong wist te pakken. Nadat Bianca Kwast vanaf de strafschopstip de score had geopend verdubbelde Chantal Boon die score met een fenomenale vrije trap die vanaf dertig meter in de kruising vloog. Nog voor de rust bracht Bo Verhagen de marge op drie. Volgens trainer John van Loenen was dit ook zeker niet onverdiend. 'De meiden hebben vanaf de eerste minuut keihard geknokt, maar toch hebben we in de rust wel gewaarschuwd dat het nog niet gebeurd was. Als je dan na de rust binnen tien minuten twee tegentreffers krijgt knijp je hem toch weer'.

Gelukkig stelde Verhagen met haar tweede treffer weer orde op zaken al kwam Witkampers nog terug tot 4-3. 'In de laatste minuten was het overleven, maar dat is gelukt en daar zijn we erg blij mee', aldus Van Loenen. Komende zondag 13 mei speelt Alcmaria Victrix de uitwedstrijd bij Buitenveldert VR3 waarna er nog wedstrijden volgen tegen De Zweef en nogmaals Witkampers. Mocht het in die wedstrijden lukken om zelfs nog nacompetitie te ontlopen dan levert de ploeg een puike prestatie na een zeer moeizame eerste seizoenshelft.