ALKMAAR - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal was Alcmria Victrix dichtbij een stunt tegen het hoog geklasseerde WSV '30. Tot vlak voor tijd had de ploeg van trainer John van Loenen een 2-1 voorsprong in handen, maar moest het uiteindelijk toch nog een gelijkspel toestaan. In dezelfde klasse komt hekkensluiter Kolping Boys nog dieper in de zorgen nadat het de uitwedstrijd bij de nummer voorlaatst, Bunnik '73, met maar liefst 10-0 verliest.

Alcmaria Victrix VR1 - WSV '30 VR1 (2-2)
Tegen WSV '30 heeft Alcmaria Victrix een zeer verdienstelijke remise behaald al mocht men lang hopen op drie punten. Een minuut voor tijd moest men alsnog de gelijkmaker incasseren. 'Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende uitslag', verklaarde trainer Van Loenen na afloop. 'Jammer dat net dat beetje geluk aan onze zijde ontbreekt om de drie punten over de streep te trekken, maar als technische staf zijn wij trots op de teamprestatie. Na een moeizame openingsfase van de competitie is het vertrouwen bij de Alkmaarse ploeg de laatste weken gegroeid en hopelijk kunnen we die lijn in de tweede seizoenshelft voort zetten.'

Van Loenen zag zijn ploeg in de openingsfase op achterstand komen door een doelpunt van Gaby Andriessen, maar deze werd nog voor de rust teniet gedaan. Het was Lara de Decker die profiteerde van balverlies in de WSV-defensie, en tien minuten later stond zij ook op de juiste plek om een assist van Ashley van den Bosch af te ronden. Deze voorsprong hield de thuisploeg dus tot de slotfase vast slvorens Britt Nierop de 2-2 binnen kopte en beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.

Alcmaria Victrix hervat de competitie op 10 februari met een uitduel bij Winkel.

Bunnik '73 - Kolping Boys (10-0)
Waar Kolping Boys had gehoopt dat de wedstrijd bij de nummer voorlaatst Bunnik een goed resultaat te behalen daar kwam men bedrogen uit. 'Het was dramatisch vandaag', vertelde elftalleider Jos Winder en dat begon al voor de wedstrijd. 'Door ziekte, zeer, zwangerschap, blessures en geen vervanging vanuit de jeugd gingen we zeer gehavend en met slechts twaalf speelsters op pad.' Na een eerste helft met een 4-0 achterstand ging het vanaf de rust fout en vielen er nog enkele speelster uit. 'Uiteindelijk is de wedstrijd met nog tien minuten te spelen bij 7-0 gestaakt, maar tot ieders verbazing vult de scheidsrechter gewoon 10-0 in op het wedstrijdformulier. Jammer en vreemd dat het zo moet gaan in de tweede klasse.

Voor Kolping Boys staat de winterstop dus vooral in het teken van het herstel alvorens men op 10 februari weer mag aanvangen met een thuisduel tegen SV Hillegom.