OUDORP - De vrouwenploegen van Alcmaria Victrix en Kolping Boys blijven in zwaar weer verkeren in de Tweede Klasse. Alcmaria Victrix won verleden week weliswaar, maar ging zondagmiddag met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen WVC. Kolping Boys verdiende met name in de eerste helft meer, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen De Kennemers.

Kolping Boys VR1 is ook na zondag nog steeds hekkensluiter. Tegen koploper De Kennemers werd rekening gehouden met een nederlaag, maar de Oudorpse formatie kwam opmerkelijk goed voor de dag onder een stralend voorjaarszonnetje.Wel kreeg de ploeg opnieuw een tegenvaller te verwerken want van de vijf ervaren vrouwen die afgelopen weken de selectie kwamen versterken zijn er inmiddels al weer twee, Milenca van Ee en Manon Langedijk, afgevallen door blessureleed.

In de wedstrijd had Kolping Boys eigenlijk op voorsprong moeten komen want men kreeg in de eerste helft liefst drie opgelegde kansen die allen niet werden benut. Aangezien De Kennemers na 35 minuten wel deed gingen zij tegen de verhouding in met een 0-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en nadat de gasten halverwege de tweede helft de voorsprong wisten te verdubbelen was het verzet van Kolping Boys gebroken en werd het in de uiterste slotfase ook nog 0-3.

Alcmaria Victrix VR1 speelde in Roelofarendsveen tegen directe concurrent WVC. Het werd een matige wedstrijd waarin de angst om te verliezen groter leek dan de wil om te winnen. Een kwartier voor tijd viel vanuit het niets echter toch de beslissing toen WVC wist te scoren. Een zure nederlaag voor de ploeg van trainer/coach Dick van Stralen aangezien ook een andere concurrent, FC Medemblik, de volle buit wist te pakken, en de achterstand op de nummer tien is opgelopen naar vier punten.

Volgende week zondag 31 maart speelt Alcmaria Victrix de inhaalwedstrijd tegen SV Hillegom (14.00 uur). Kolping Boys is dan vrij en gaat een week later op bezoek bij titelkandidaat Winkel.