EGMOND - Vrone hoopt zondag een vervolg te kunnen geven aan de weg richting het kampioenschap. De ploeg won afgelopen weekend met 0-5 bij Sporting Krommenie en zal dit weekend met een goed gevoel afreizen naar Sint Adelbert.

Vrone heeft met een wedstrijd minder gespeeld dan concurrent Saenden drie punten voorsprong. De ploeg uit Sint Pancras heeft daarom de beste papieren maar er staan nog meer dan tien wedstrijden op het programma voor beiden ploegen, waaronder een onderling treffen op de laatste speeldag.

Voor tegenstander sint Adelbert is het een heel ander verhaal. Met slechts twaalf punten staat de ploeg onderaan in de vierde klasse. Als er in de komende wedstrijden geen punten worden gepakt dan is degradatie een serieus scenario voor de Egmonders. Vorig jaar wist de ploeg zich via de nacompetitie te handhaven, en ook dit seizoen lijkt directe handhaving een moeilijke uitdaging voor de ploeg van coach Albert de Waard.

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen Sint Adelbert en Vrone in 0-0. In dat vorige seizoen wist Vrone in eigen huis wel te winnen, met maar liefst 6-1.

Juist tegen de laaggeklasseerde ploegen is het oppassen voor een misstap. Daar zal SVA Assendelft over kunnen meepraten, want zij kwamen niet verder dan 2-2 tegen Sint Adelbert.

Vrone is een ploeg die daarentegen al wel bewees hun mannetje te staan tegen de onderste ploegen. WMC werd met 0-3 verslagen en tegen KSV won de ploeg met 4-0. Afgelopen weekend boekte de ploeg tegen Sporting Krommenie dus opnieuw een ruime overwinning, 0-5.

Het vertrouwen is er dus absoluut bij de Langedijkers, evenals de kwaliteit. Vrone is de favoriet. Voor de titel, en voor de uitwedstrijd tegen Sint Adelbert.