SINT PANCRAS - Vrone was zaterdagavond de gelukkigste in de derby tegen Koedijk. De ploeg van trainer Wouter Blokdijk bleek net als een week eerder tegen Egmondia effectief met de kansen om te gaan. Waar Koedijk kort na de rust drie opgelegde kansen miste sloeg de thuisploeg in kort tijdsbestek tweemaal toe.

Ook in de eerste helft waren de beste kansen al voor de geel-zwarten van trainer Roy Rowinkel, maar de lat en keeper Tijman voorkwamen het geluk voor de Koedijkers. Op een zwaar bespeelbaar veld met volop strijd is Koedijk ook na de rust ongelukkig in de afwerking. 'Binnen tien minuten krijgen wij drie opgelegde kansen die wij moeten benutten, maar er gaat er geen in', aldus Rowinkel. 'Qua werklust en ijver kan ik mijn ploeg dan ook niets verwijten behalve dat we de kansen niet benutten.'

Iets wat Vrone vervolgens in een paar minuten wel doet. Het is Daniël Leijen die twintig minuten voor tijd de ban breekt en Koedijk is nauwelijks bekomen van de schrik of invaller Lex de Jong brengt Dennis Konijn in stelling die voor de beslissing zorgt: 2-0.