HOOFDDORP - Jong Holland zal ook komend seizoen in de tweede klasse uitkomen. In de finale van de nacompetitie tegen Victoria uit Loosdrecht nekte een vroege rode kaart de Alkmaarders van trainer Carl Ern: 1-3.

In een snikheet Hoofddorp raakte Jong Holland al binnen tien minuten zijn keeper kwijt. Nick Blaauw kwam zijn doel uit en vloerde Finn Westerveld op onreglementaire wijze, waarna scheidsrechter De Waard niet anders kon dan direct rood trekken. Met Joppe ten Broeke onder de lat hield men tot tien minuten voor de rust stand, maar toen sloeg Victoria alsnog hard toe. Hessel Witkoop schoot via de onderkant van de lat raakte en nog geen vijf minuten later liet de vrijstaande Rik Langhout de 0-2 aantekenen.

Het was bewonderenswaardig hoe Jong Holland bleef strijden in de tweede helft en nadat invaller Kane van Raalte al de vuisten van keeper Van Veen had getest kwam de verdiende aansluitingstreffer er alsnog. Een andere invaller, Beau Böhning werd gevloerd binnen de zestien, waarna Bas Blankendaal van elf meter raak schoot. Jong Holland ging nu vol ten aanval om er een verlenging uit te slepen, maar kreeg net voor het ingaan van de slotminuut het deksel op de neus toen Mohamed el Alquiopui de 1-3 lscoorde.