ALKMAAR - Met 86 wedstrijden in twee dagen is het voorweekend van het Victorie Open Alkmaar Tenistoernooi bijzonder goed verlopen. Gevreesd werd er weliswaar voor enkele (onweers) buien, doch alleen op zondag aan het begin van de avond gingen de hemelsluizen even open en effect op het drukke speelschema had dit niet.


Veruit de meeste wedstrijden werden dan ook onder zonovergoten omstandigheden afgewrkt op het mooie sportpark van LTC De Zes Wielen, waar het na de geslaagde openingsdag op zaterdag ook op zondag goed vertoeven was. Vanaf 09.30 uur volgden de wedstrijden elkaar in rap tempo op en tussendoor was het ook nog mogelijk om vele verschillende rackets te testen bij Yvo van der Horst van Tennisvoordeel. De animo hiervoor bleek bijzonder groot.

Tijdens het toernooi wisten Tim Emmerik en Robin van Riel zich in de HE4 te plaatsen voor de volgende ronde. Emmerik had niet al teveel moeite met Mark Kemner (6-0, 6-3). Van Riel, trainer bij De Zes Wielen, won van de als derde geplaatse Ivo Meijles (7-5, 7-5). Ondertussen zorgden Laura van Langen en Linda Poelsma-Ofman voor de langste partij van de dag waarin Van Langen na 2,5 uur tennis uiteindelijk in drie sets wist te winnen. Drie sets waren er ook nodig bij de patij in het GD4 tussen Jerome Moes / Lianne Bruin tegen Jamilla Ladoes de Fretes / Chris de Waard. Onder grote publikeke belangstelling won het eerstgenoemde koppel met 1-6, 6-3, 6-4.
Kijk hier voor alle uitslagen van zondag.

Mocht het geslaagde voorweekend een voorbode zijn voor de rest van de week dan staat er nog genoeg moois te wachten. Doordeweeks wordt er dagelijks gespeeld vanaf 16.00 uur. Enkele in het oog springende wedstrijden op de maandag zijn in ieder geval de twee "clashes" in het HE3. Om 19.30 uur speelt de als 3e geplaatste Remco Reinhard tegen Nanno Mein gevolgd door de partij tussen Koen Hollenberg en Daniel Bekker. Ook de kwartfinale in het HD4 tussen Erik Koster/Robin van Riel en Jeroen Tesselaar/Koen Zonneveld wordt met veel belangstelling naar uit gekeken.
Het complete programma voor maandag is hier te bekijken.


Foto's van het Victorie Open 2021 staan op de Facebook pagina van het Victorie Open en op DP Sportfotografie