OUDORP - De voorsprong die Kolping Boys met de winterstop had op de concurrentie in 1A is geminimaliseerd tot één punt. Sinds de herstart van de competitie wist de ploeg van Rob Klanker uit drie wedstrijden slechts een schamel puntje te pakken. Tegen het laaggeklasseerde Fortuna Wormerveer verloor de koploper voor de tweede keer op rij zonder zelf tot scoren komen: 0-1.


Dat men vorige week tegen het eveneens sterke Vitesse '22 tegen de eerste nederlaag opliep moest een keer gebeuren, maar het verlies in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer had zeker voorkomen kunnen worden. De voorwaarsten van de Oudorpers wisten namelijk opnieuw het net niet te vinden waar daar wel de kansen voor waren. Mohamed Ettouhlali en Dennis Konijn waren in het eerste half uur al dichtbij, maar de treffer viel juist aan de andere kant toen Fortuna-aanvoerder Ivar Temme doeltreffend uithaalde: 0-1.

Konijn kreeg hierna nog een goede kans, maar mikte weer over het doel van keeper Jager. Aan de andere kant had de score ook zomaar hoger kunnen oplopen ware et niet dat keeper Nick Plomper de strafschop van Youp van Gelder wist te keren. Ook een slotoffensief leverde niets op voor Kolping Boys dat nu ASV De Dijk tot op één punt ziet naderen.

Komende zondag speelt Kolping Boys op De Nollen een bekerduel tegen tweedeklasser Schagen United. Wellicht biedt dat de mogelijkheid om het moraal weer op te krikken..