ALKMAAR - Voetbal samen met Michiel kanker de wereld uit! Op 11 april vindt het voetbaltoernooi Play Against Cancer plaats. Op het terrein van voetbalclub Alcmaria Victrix zullen gemixte teams tegen elkaar spelen om zo samen geld op te halen voor een het goede doel Kika. Klinkt dat iets voor jou? Verzamel dan jouw vriendengroep, familie, collega's en/of buren en help Michiel met zijn streven naar een gezondere toekomst voor iedereen.

Maak je geen zorgen je; hoeft geen profvoetballer te zijn of enig balgevoel hebben. Wel verwachtte een unieke teamnaam en toffe outfits, want er valt meer te winnen dan alleen de winst van het voetbaltoernooi. Ook de unieke teamnamen en toffe outfits worden beloond met prijzen. Naast dat je al je creativiteit uit de kast moet trekken, is er ook wat talent voor sales nodig. Elk team moet zich namelijk voor een x bedrag laten sponsoren. De opbrengst gaat regelrecht naar KiKa voor een kankervrije toekomst. Zet 11 april dus in je agenda, verzamel een team van minimaal vijf man/vrouw, bedenk een originele naam met bijpassende outfits, vind een toffe sponsor en schrijf je in via de onderstaande link: https://forms.gle/k33J6vzMk1z3foWH6

Het gesponsorde bedrag kunt u via het volgende link doneren op een zuiveren en veilige manier. Als u zelf wil doneren kan dat ook via de link. Link doneren: https://www.geef.nl/nl/actie/playagainstcancer/donateurs

Heeft u nog vragen dan kunt mailen naar: playagainstcancer@gmail.com

Play against Cancer
Het voetbaltoernooi ‘Play Against Cancer’ is voor mensen die in zijn/haar persoonlijke kring iemand hebben die kanker heeft of gehad of voor personen die zelf kanker hebben of gehad. Tot slot, mag iedereen meedoen die iemand wil steunen die te maken heeft gehad met kanker. De doelgroep wordt omgeving Alkmaar. Daarnaast is het toernooi vanaf 16 jaar en maakt het geslacht natuurlijk niet uit! Dus moeders, buurmannen, nichtjes en neefjes;Iedereen mag een team vormen en een balletje komen trappen op dit speciale toernooi.

Het voetbaltoernooi ‘Play against Cancer’ wordt georganiseerd door Michiel Bakker. Michiel Bakker is 21 jaar en een voetbalfan vanaf dag 1. Helaas heeft Michiel op zijn 16e ook te maken gekregen met Leukemie. Michiel is inmiddels genezen en wil zich nu inzetten voor kankerpatienten. Dit natuurlijk niet zonder zijn dagelijkse passie: voetbal. Michiel is een trouwe AZ supporter, werkt bij AZ en is daarnaast in opleiding tot trainer. Hadden we al gezegd dat voetbal zijn passie is?

Play Against Cancer is een voetbaltoernooi voor iedereen die in zijn leven te maken heeft met de ziekte kanker of te maken hebben gehad met deze ziekte. Het toernooi staat in het teken van elkaar ontmoeten en op een sportieve manier een leuke dag beleven.

Iedereen die mee wil doen aan het toernooi mag een gemixt team vormen. Dit kunnen dus vrouwen, mannen zijn, profs en amateurs, gezonde personen en zieke personen. De enige regel is dat je 16+ bent en je team uit minimaal 5 acht personen bestaat. Het toernooi zal worden gespeeld op een kwart veld 5 tegen 5. één wedstrijd duurt 20 minuten. alles wordt zoveel mogelijk compact mogelijk gespeeld om een sfeervolle toernooi te creëren. Kortom, iedereen die lekker een balletje wil trappen en iets wil doen voor een goed doel is welkom.

Iedereen kan zijn eigen team vormen en hun eigen teamnaam bedenken. Om deel te mogen nemen moet je een team sponsor vinden die jullie team wil gaan sponsoren voor het goede doel KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij). We willen namelijk dat iedereen een gezonde toekomst tegemoet kan gaan. Gezond is dan ook het thema van het hele toernooi. Het hele event zal in de kleur groen zijn, er zijn gezonde foodtrucks op het event en er zullen naast het toernooi leuke, maar gezonde activiteiten zijn. Denk hierbij aan een stormbaan, een talk van een gezondheidsexpert en er is plek om te chillen en met elkaar te kletsen. Socializen is namelijk ook goed voor de mentale gezondheid.

Buiten het voetbal om komt er nog een relaxhoek waar iedereen in zitzakken kunnen gaan zitten. Ook zullen er Playstation komen om FIFA 20 te spelen. Er zal ook een DJ komen spelen na het toernooi buiten/binnen in de kantine. Er komt ook een prikbord hoek voor de kankerpatienten die het niet hebben gehaald. Hier kunnen mensen een kaart ophangen of een foto ophangen ter nagedachtenis van. Naast dat je natuurlijk speelt voor een goed doel, kan je ook iets winnen. De winnaar van het toernooi wint een rondje bier! Ja mensen, ook een glas van deze gouden vloeistof kan met mate heel gezond zijn en voor de minderjarige winnaars zullen ze een ander lekker drankje krijgen! Buiten het winnen van het toernooi zijn er nog meer prijzen te winnen zoals de beste outfits, team naam.

'Inmiddels ben ik genezen en kan ik het sporten weer oppakken, maar tijdens mijn ziekteproces heb ik helaas niet kunnen sporten. Daarom wil ik een voetbaltoernooi organiseren waar kankerpatienten en hun naasten aan deel kunnen nemen om stoom af te blazen. Daarnaast is het toernooi ook gewoon om een leuke dag te creëren waar iedereen als ‘mens’ behandeld wordt. Zo hoeven mensen voor een dag niet meer te denken aan het ziek zijn, maar is het een leuke, sportieve en gezonde dag voor iedereen; zieke een gezonde mensen!'

Het voetbaltoernooi ‘Play against Cancer’ vindt plaats op 11 april 2020 bij Alcmaria Victrix