ALKMAAR - Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni organiseert Wandelsportvereniging De Jeep in samenwerking met Alkmaar Sport de 64 e Avond 4-daagse. Zij hopen het succes van 2017 met 1500 wandelaars en de feestelijke afsluiting op het Waagplein te evenaren. De voorinschrijving voor groepen is inmiddels geopend en diverse scholen hebben al aangegeven weer mee te wandelen. Individuele wandelaars kunnen zich inschrijven op maandag 28 mei of dinsdag 29 mei bij Restaurant Mylos (Marktstraat 2/b) in Alkmaar, van 13.00-16.30 uur, of op dinsdag voor de start bij het Ringersgebouw.

De 64 e Avond 4-daagse vindt plaats van 29 mei tot en met 1 juni 2018. Anders dan voorgaande jaren start de wandeling op dinsdag 29 mei tussen 18.00 en 19.00 uur op de Noorderkade voor het Ringersgebouw. De overige dagen vindt de start tussen 18.00 en 19.00 uur plaats vanaf het Waaggebouw op het Waagplein. Het spektakel wordt al sinds 1954 georganiseerd door de vrijwilligers van de Alkmaarse Wandelsportvereniging De Jeep, en is in de loop der jaren verworden tot een groot evenement waar menig Alkmaarder aan heeft deelgenomen. Kinderen kunnen vanaf 5 jaar meedoen aan de Avond 4-daagse. Zij lopen 5 km per avond. De beter getrainde wandelaars kunnen ook kiezen voor een afstand van 10 km.

Het parcours leidt de wandelaars door de mooie omgeving van Alkmaar. Een schitterende gelegenheid om al wandelend het steeds groter wordende Alkmaar te leren kennen. Degenen die niet in staat zijn alle vier de avonden te wandelen, kunnen ook minder avonden wandelen, zij wandelen dan voor een wandeldiploma. Iedereen die de gehele Avond 4-daagse volbrengt, ontvangt daarvoor een beloning.

Inschrijven
De individuele wandelaar kan zich op maandag 28 mei of dinsdag 29 mei van 13.00-16.30 uur inschrijven bij Restaurant Mylos (Marktstraat 2/b) in Alkmaar. De kosten voor deelname bedragen € 4,50 per persoon bij voorinschrijving tot en met 29 mei 16.30 uur, ongeacht de leeftijd van de deelnemer. Inschrijven bij de start is ook mogelijk, de deelnamekosten bedragen dan € 5,- per persoon. Groepen vanaf 11 personen kunnen zich online aanmelden via

www.alkmaarsport.nl/inschrijvenavondvierdaagse.

Mocht u interesse hebben om als vrijwillige verkeersregelaar deel te nemen aan de Avond 4-daagse, dan kunt u een mailtje sturen naar Gerard Kukken van Wandelsportvereniging De Jeep, kukken@upcmail.nl.