ALKMAAR - Van maandag 16 juli tot en met woensdag 29 augustus organiseert Alkmaar Sport een gevarieerd en voordelig sportprogramma voor actieve 50+-ers. Een ieder die door wil sporten in de zomer of juist een start wil maken, kan hieraan meedoen. Het aanbod bestaat uit yoga, dans, sporten in de buitenlucht of een wandeling inclusief lunch. Tevens bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met bestaande fitnesslessen.

De afdeling Sport Vitaal van Alkmaar Sport brengt wekelijks ruim 1200 sporters (50+) in Alkmaar en omgeving op de been. Het sportaanbod van Sport Vitaal is groot en varieert van body fit, pilates en Qigong tot volleybal, tennis en zwemmen. Het sportseizoen start normaliter in september en loopt tot eind juni. Dit jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om mee te doen aan het populaire zomerprogramma, waardoor er dus ook in de zomer gesport kan worden.

Inhoud zomerprogramma
Wat kunt u verwachten van de sporten die op het programma staan? Er kan een keuze worden gemaakt uit 3 lessen yoga, 5 lessen dans, 4 lessen sporten in de buitenlucht en 2 keer wandelen met aansluitend lunch. De yogalessen vinden plaats op maandag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus van 09.30 tot 10.30 uur, de danslessen op woensdag 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 22 augustus en 29 augustus van 09.30 tot 10.30 uur. Locatie is sportcomplex Oosterhout, Vondelstraat 35 Alkmaar. Na afloop van elke les is er ruimte voor een gezamenlijk kopje koffie.

Wie ervan houdt om actief bezig te zijn in de buitenlucht, kan op maandag 16 juli, 23 juli, 20 augustus en 27 augustus van 19.30 tot 21.00 uur deelnemen aan sporten in de buitenlucht. Verzamelpunt is Wijkboerderij Oosterhout. Tot slot kan men op woensdagochtend 18 juli en 15 augustus deelnemen aan een wandeling, die om 10.00 uur start vanaf Wijkboerderij Oosterhout en wordt afgesloten met een lunch.

Van maandag 23 juli tot en met woensdag 29 augustus worden er volgens een aangepast zomerrooster fitnesslessen aangeboden in sportcomplex Oosterhout. Geïnteresseerden kunnen in deze periode onder professionele begeleiding kennismaken met fitness voor 50+ers.

Kosten en aanmelden
De kosten voor yoga, dans en sporten in de buitenlucht bedragen € 3,- p.p. per les. De wandeling inclusief lunch kost € 10,- p.p. Men kan zich per les of wandeling aanmelden. Aanmelden is mogelijk vóór 10 juli via www.alkmaarsport.nl/zomerlessen. U kunt contant betalen voor aanvang van de les. AlkmaarPas houders ontvangen bovendien € 1,50 korting per keer.

Wilt u deelnemen aan de fitnesslessen in sportcomplex Oosterhout, dan kunt u een 6-rittenkaart aanschaffen voor € 12,-. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarsport.nl/fitness.