ALKMAAR - Voor kinderen uit Alkmaarse gezinnen die thuis wat minder te besteden hebben organiseert Stichting Sport-Z kinderfeestjes. Nu het buitenseizoen weer gestart is hebben de kinderen naast het creatieve en NERF feestje ook weer de mogelijkheid hun verjaardag bij Outdoorpark Alkmaar te vieren. Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen zich aanmelden voor een feestje met maximaal 11 vriendjes en vriendinnetjes via www.sport-z.org/kinderfeestje.


Sport-Z werkt aan een samenleving waar iedereen aan mee kan doen, vooral voor hen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Met ondersteuning van het Preventieakkoord Alkmaar organiseert zij daarom kinderfeestjes voor kinderen van 7 tot 14 jaar uit gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen. Zij kunnen een gratis kinderfeestje aanvragen en hebben daarbij de keuzes uit drie feestjes. Een Obstacle Run feestje bij Outdoorpark Alkmaar, een creatief feestjes bij Atelier Hemke of een NERF feestjes in sportcomplex De Meent. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur en de organisatie zorgt ook voor limonade en wat lekkers, zodat het een feest wordt voor iedereen.


Het initiatief wordt door de kinderen én ouders erg gewaardeerd. Aanmelden gaat via de website www.sport-z.org/kinderfeestje, eventuele vragen kunnen gesteld worden via kinderfeestje@sport-z.org.